Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheekmeubilair


 

Een inspirerende bibliotheekomgeving vereist een passend gebruik van functioneel en creatief bibliotheekmeubilair.

Al bijna 100 jaar staan we bij Schulz Benelux bvba in voor de inrichting van openbare, academische, school- en bedrijfsbibliotheken en andere toepassingsspecifieke omgevingen. Onze bekroonde ontwerpen zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met architecten, interieurontwerpers, bibliotheekverantwoordelijken en design- en functionaliteitsprofessionals. We stemmen onze diensten continu af op de behoeften en projectvereisten.

Onze bedreven architecten en interieurontwerpers buigen zich over projecten van uiteenlopende omvang. In elk ontwerpproces laten we ons leiden door ervaring en bekwaamheid, om tot ideeën te komen die van elk bibliotheekbezoek een heuse ervaring maken.

Raadpleeg onze website voor inspiratie of bestel onze producten rechtstreeks via onze webshop. De aangeboden producten zijn gemakkelijk te herkennen dankzij het winkelmandje en de vermelde prijs. Elke bestelling wordt bovendien snel geleverd. 

In dit artikel beantwoorden we alvast enkele veelgestelde vragen over ons bibliotheekmeubilair. We belichten verschillende aspecten van de bibliotheekinrichting – van rekkensystemen tot bewegwijzering – en helpen u zo op weg naar de juiste keuze.

 

Rekkensystemen

 

Een goed ontworpen rekkensysteem is een cruciale investering met het oog op een functioneel, overzichtelijk en visueel aantrekkelijk bibliotheekinterieur. Schulz Benelux staat voor innovatieve oplossingen die inspelen op de unieke behoeften van elke bibliotheek. Wie kiest voor veelzijdige en duurzame rekkensystemen – zoals 60/30, Uniflex en Lingo – kan optimaal gebruikmaken van de bibliotheekruimte en tilt de gebruikerservaring naar een hoger niveau. Zo maakt u van uw bib een inspirerende omgeving die aanzet tot ontdekking.

Met onze ronde rekkensystemen – denk bijvoorbeeld aan 60/30 Classic Round, Lingo Round of Inform Round – breekt u met het klassieke bibliotheekinterieur. De ronde vormen prikkelen de creativiteit, brengen rust in de ruimte en scheppen de perfecte omgeving voor studie of bezinning.

Onze rekkensystemen zijn speciaal ontworpen om in te spelen op de behoeften van moderne bibliotheken en doen functionaliteit, flexibiliteit en esthetiek naadloos op elkaar aansluiten. Of u nu een bestaande bibliotheekruimte nieuw leven wilt inblazen of een volledig nieuw bibliotheekproject vormgeeft ... Onze rekkensystemen weten ongetwijfeld aan uw specifieke verwachtingen te voldoen.

 

> Al onze rekkensystemen voor bibliotheken

 

 

60/30 classic round rekkensystem (École Nationale des Ponts et Chaussées, Champs Sur Marne, Frankrijk)

60/30 classic round rekkensystem (École Nationale des Ponts et Chaussées, Champs Sur Marne, Frankrijk)

 

 

Balies en zoekstations

 

Balies en zoekstations maken integraal deel uit van een functionele bibliotheek. Bezoekers kunnen er terecht voor informatie, hulp op maat en selfservicefuncties, die bijdragen tot een optimale bibliotheekervaring. Ze bepalen mee de eerste indruk van de bezoeker, dienen als verzamelpunten in de bib, helpen wachttijden te verkorten en ondersteunen de dienstverlening.

We hebben balies van verschillende types en hoogtes in ons gamma en kunnen inspelen op zowel ergonomische als praktische overwegingen. Zo zijn onze Info Pod balie en het Inform baliesysteem verkrijgbaar met in hoogte verstelbare delen en voldoet het meubilair aan vele gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.

Zoekstations, waaronder Flatline en Inform, krijgen vaak een plaatsje in de buurt van de balies en zijn voorzien van gebruiksvriendelijke interfaces in een minimalistisch ontwerp. Ze ondersteunen selfservicefuncties voor gebruikers, zoals het inleveren van boeken en het vinden van specifieke themazones binnen de bib. In combinatie met bijkomende bewegwijzering en inleverboxen werken de zoekstations de autonomie van de bibliotheekbezoekers in de hand, waardoor medewerkers meer tijd vrij hebben voor andere taken.

 

> Meer balies en zoekstations

 

 

Inform baliesysteem (INDsé, Bastogne, België)

Inform baliesysteem (INDsé, Bastogne, België)

 

 

 

Boekenwagens

 

Vanuit logistiek standpunt zijn boekenwagens onmisbaar in elke bibliotheek. Ze zijn het ultieme hulpmiddel om boeken en ander materiaal gemakkelijk te verplaatsen, en kunnen bovendien worden ingezet als efficiënt inlevermeubel. Ze helpen bibliotheekmedewerkers om tijd te besparen en houden de boeken vlot toegankelijk en beschikbaar voor de bezoekers.

Onze boekenwagens zijn beschikbaar in tal van kleuren, materialen en ontwerpen. Er is voor elk bibliotheekinterieur en elke zone wel een passende boekenwagen. Boekenwagens zoals onze Öland XL en Gotland XL kunnen overigens perfect dienen als klein en wendbaar rekkensysteem. Houd bij het maken van een keuze rekening met een aantal aandachtspunten, zoals de afmetingen en capaciteit, de wendbaarheid, de duurzaamheid, de bouwkwaliteit en de ergonomie van de boekenwagens.

Halland, Ergoline, Crossrunner en Ørestad zijn populaire eenzijdige boekenwagens in ons assortiment. Ze zijn voorzien van meerdere legplanken of niveaus, zodat boeken moeiteloos geordend en verplaatst kunnen worden. Dankzij hun ergonomische handvaten, soepele wieltjes en compacte ontwerp zijn ze uiterst geschikt voor gebruik in omgevingen met weinig ruimte.

Gotland en Ven zijn dan weer dubbelzijdige boekenwagens. Die zijn aan beide zijden voorzien van legplanken en bieden zo, ondanks hun compacte formaat, een grotere capaciteit, waardoor medewerkers een grotere hoeveelheid boeken moeiteloos kunnen verplaatsen.

 

> Meer boekenwagens en inleverboxen

 

 

Halland boekenwagen

Halland boekenwagen

 

 

 

Presentatiemeubilair

 

Presentatiemeubilair wordt gebruikt om bepaalde items in de kijker te plaatsen, specifieke collecties te promoten en een visueel aantrekkelijke omgeving te scheppen. Bij Schulz Benelux bvba hebben we daarvoor uiteenlopende producten in ons gamma, van kleine podia tot groot opslag- en presentatiemeubilair op maat van elke locatie in de bib en elk informatief doel. Veel van die producten zijn voorzien van wieltjes, met het oog op flexibiliteit.

Podia zijn uiterst geschikt om kleine of grote eilanden te creëren in de bib. Een aantal podia in ons gamma kan bovendien gebruikt worden als 3-in-1-oplossing. Zo kan ons Maria podium dienen als presentatiemeubel, voor opslag (al dan niet met afneembare bovenplaat, aangezien het podium een boekenbak bevat). De podia kunnen gecombineerd worden met verscheidene display- en boekenstandaards, om specifieke lectuur in de kijker te plaatsen.

De mobiele displays Ella en Say “A” zijn als populair presentatiemeubilair uiterst geschikt voor open ruimtes of inkomzones, terwijl de displaytorens in ons uitgebreide aanbod bij uitstek geschikt zijn om romans, pockets of andere media op een visueel aantrekkelijke manier aan te prijzen. Onder meer de Labyrinth en Oslo presentatie- of displaytorens zijn de ideale keuze voor de opslag en presentatie van boeken en magazines. Ook Stockholm, Quattro en Cube plaatsen tijdschriften en boeken op een eenvoudige, maar uitnodigende manier in de kijker.    


> Meer presentatiemeubilair

 

 

Say "A" mobiele display (Openbare bibliotheek Sala, Zweden)

Say "A" mobiele display (Openbare bibliotheek Sala, Zweden)

 

 

 

Boekenbakken

 

Prentenboekenbakken en cd/dvd-meubilair reiken bibliotheekbezoekers een brede waaier aan media aan. Gebruikers kunnen in de bakken snuisteren tussen boeken die per categorie, genre of thema zijn samengebracht, om gemakkelijk een interessant boek te vinden. De boekenbakken dragen bovendien bij tot een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, en houden de omgeving tegelijk op orde en uitnodigend.

Onder meer Sara en Anette zijn populaire, mobiele en toegankelijke boekenbakken. Sara is beschikbaar in een vierkante of een ronde versie, in verschillende hoogtes en kleuren, voor een perfect integratie in het bestaande bibliotheekinterieur. Met het Malmö AVM meubel kunnen bezoekers moeiteloos een keuze maken uit muziek, films of audioboeken.

Speciaal voor jonge bibliotheekbezoekertjes hebben we bovendien prentenboekenbakken in dierenthema in ons aanbod. Met Dilly, Gordon, Elna, Elof, Ture of Leopold wordt elk bibliotheekbezoek een plezier! De dieren roepen een speelse sfeer op in de bib en dragen bij tot een biofiele inrichting. Maar we hebben nog ander populair kindermeubilair in ons gamma. De hoogte van Kleine Claas, Grote Claas en Anette is op kindermaat, terwijl kleurrijke accenten en een vlotte toegankelijkheid de kinderen uitnodigen om op eigen houtje tussen de boeken te snuisteren.  

 

> Meer prentenboekenbakken

 

 

Sara pretenboekenbak

Sara pretenboekenbak

 

 

 

Zitmeubilair en poefjes

 

Bibliotheekbezoekers moeten uiteraard over voldoende zitmogelijkheden beschikken – van knusse leeshoekjes en comfortabele plekjes om de krant of een tijdschrift te lezen, tot studeerplekken die rust en concentratie in de hand werken of zones voor kinderen om te spelen en te ontdekken.

We hebben een brede waaier aan zitmeubilair in ons gamma, van stoelen en zitbanken tot poefjes en armstoelen. Trendy meubilair van Hay en zachte stoelen en poefjes van Softline of Fora Form brengen comfort naar de bib. Onze eigen poefjes met een biofiele lookFloki, Ragnar, Bjorn en Rollo – voegen een speelse toets toe aan het interieur en zetten een natuurlijk thema extra in de verf.
Nood aan een time-out? Onze HabiCave en de Luna Audio Zetel bieden als ‘ruimtes binnenin de ruimte’ rust en geborgenheid, naast een intieme klankervaring.

Meubilair in kunststof, van Plust en Magis, is geschikt voor binnen- en buitengebruik. Denk bijvoorbeeld aan de Proust fauteuil of de Gumball Junior sofa, en speels meubilair zoals Puppy en Trioli. Verder hebben we een brede selectie zitkussens in ons gamma, zoals Olivia en Eva. En met een kussenwagen zijn de zitkussens gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. 

 

> Meer zitmeubilair & poefjes

 

 

Senso modulaire sofa, Fora Form

Senso modulaire sofa, Fora Form

 

 

 

Kindermeubilair

 

De liefde voor de bib ontstaat al op jonge leeftijd.

Een divers en speels interieur prikkelt bij kleine en grote kinderen de interesse voor boeken. We leven ons dan ook graag uit in het ontwerp van kindermeubilair voor bibliotheken en andere educatieve omgevingen, en plaatsen een speels design, slimme functies, een hoge bouwkwaliteit en doordachte materiaalkeuzes bovenaan de agenda.

We streven ernaar een kleurrijke kinderafdeling in te richten die bij elk bezoek uitnodigend blijft, steeds weer nieuwe ontdekkingen stimuleert en aanmoedigt tot spel. We maken daarvoor gebruik van opvallende kleuren, leuke visuele elementen en speels meubilair om de juiste sfeer te creëren.

Ons kleurrijke gamma kindermeubilair omvat onder meer leesgrotten, boerderijdieren, biofiele poefjes, comfortabele zitkussens en prentenboekenbakken in dierenthema.

Kortom: wij maken kindermeubilair op kindermaat.

 

> Meer kindermeubilair

 

 

Kinderbibliotheek (Openbare bibliotheek Tongeren, België)

Kinderbibliotheek (Openbare bibliotheek Tongeren, België)

 

 

 

Bewegwijzering en displaystandaards

 

Te midden van de uitgebreide boekencollectie, talloze media en uiteenlopende zones in de bib, mag een doeltreffende bewegwijzering niet ontbreken. Zo vinden bezoekers snel de weg naar de gewenste afdelingen, thema’s en media. Met een strategische plaatsing op zorgvuldig gekozen locaties in de bib, kunnen bezoekers gemakkelijk op eigen houtje het juiste rek, de ideale studeerplek, de toiletten of een specifieke collectie vinden. Een goede bewegwijzering kan de bezoekers flink wat verwarring en frustraties besparen. De bewegwijzering draagt met andere woorden bij tot de algemene efficiëntie van elk bibliotheekbezoek.

We hebben diverse kleine displaystandaards in ons gamma om bezoekers wegwijs te maken. Zo omvat ons aanbod standaard muurdisplays, zoals Woody of Sharp, en designdisplays als On a Green Twig, naast vrijstaande displaystandaards in acryl of designmodellen in staal, bijvoorbeeld onze Owl. Alle modellen vullen elkaar mooi aan en kunnen zowel individueel als in combinaties gebruikt worden.

 

> Meer bewegwijzering en displaystandaards

 

 

Acrylaat Displaystandaard

Acrylaat Displaystandaard

 

 

 

Zones en thema's

 

We maken het u graag gemakkelijk om uw droombib in te richten, met populaire producten gerangschikt per zone en thema.

Precies zoals in de bib, met verschillende afdelingen voor elke behoefte, vindt u de bestsellers op onze website in verschillende zones en thema’s. Zo vindt u onder “inkomzone” presentatiemeubilair, balies, kapstokken en inleverboxen.

Onder “Kinderen” brachten we kleurrijk en functioneel meubilair en accessoires op kindermaat samen, terwijl we onder “Geïnspireerd door de natuur” biofiele producten in de kijker zetten.

Onder de seizoensgebonden thema’s vindt u producten om de bibliotheek in de winter, lente, zomer of herfst passend in te kleden.

 

> Laat u inspireren door onze verschillende zones en thema’s

 

 

Inkomzone (Openbare bibliotheek Hvidovre, Denemarken)

Inkomzone (Openbare bibliotheek Hvidovre, Denemarken)

 

 

 

Biofiel bibliotheekmeubilair

 

We brengen de natuur naar de bib!

Een biofiele bibliotheekinrichting moet het welzijn in de bib en de productiviteit van zijn gebruikers bevorderen, en speelt daarvoor in op onze instinctieve band met de natuur. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het contact met natuurlijke elementen en materialen stressverlagend werkt, een goed gemoed bevordert en de cognitieve functies ondersteunt.

Met aandacht voor producten met een biofiel ontwerp, visuele elementen op vloeren en muren, natuurlijk licht en natuurlijke materialen en motieven in onze projecten, richten we bibliotheken in die rust en kalmte uitstralen.

Ontdek ons meubilair geïnspireerd door de natuur.

 

> Meer over een biofiele bibliotheekinrichting

 

 

Biofiele bibliotheekinrichting (Openbare bibliotheek Herning, Denemarken).

Biofiele bibliotheekinrichting (Openbare bibliotheek Herning, Denemarken).

 

 

 

Recyclage en certificering

 

Gerecycleerd bibliotheekmeubilair is meer dan een trend. Het is de verantwoorde keuze voor het milieu en het welzijn van bezoekers, medewerkers en de hele gemeenschap. Bij Schulz Benelux bvba engageren we ons om een brede selectie gecertificeerde meubels aan te bieden die specifiek ontworpen zijn voor bibliotheken. We doen er bovendien alles aan om meubilair te ontwerpen dat gedemonteerd, gesorteerd en gerecycleerd kan worden eenmaal het wordt afgedankt.

FSC 

We leveren inspanningen om het aandeel duurzaam gewonnen hout in onze producten te vergroten. Door te kiezen voor producten met FSC-label zetten we onze schouders onder een duurzaam bosbeheer. Onze multisite-controleketen is gecertificeerd en gedocumenteerd, waardoor we de garantie kunnen bieden dat ons hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

 

> Meer over duurzaamheid

 

 

Gerecycleerd meubilair (Verrieres Le Buisson, Frankrijk)

Gerecycleerd meubilair (Verrieres Le Buisson, Frankrijk)

 

 

 

Materiaal- en kleurkeuze

 

Materialen en kleuren zijn bepalend voor de sfeer en functionaliteit van elke bibliotheekruimte. We bieden een waaier aan diverse mogelijkheden aan, om in te spelen op de unieke inrichting en vereisten van uw bibliotheek en om er een uitnodigende en inspirerende omgeving van te maken.

Gelakt staal is robuust en veelzijdig. Het is uiterst geschikt voor modulaire producten, zoals rekkensystemen. Een mooi voorbeeld daarvan is ons 60/30 rekkensysteem. Fineerhout – een dun laagje natuurhout als afwerkingslaag – leent zich dan weer perfect om meubilair een mondaine en natuurlijke look te geven. Het wordt onder meer gebruikt op onze Halland boekenwagen. Melamine is een slijtvast en betaalbaar materiaal. Het wordt ook gebruikt voor bibliotheekmeubilair, zoals voor onze Maria podia en boekenbakken. We hebben daarnaast nog producten in multiplex in ons gamma, zoals onze prentenboekenbakken in dierenthema. Het materiaal schenkt het meubilair een uitstekende sterkte en stabiliteit. Ons meubilair in plastic, zoals onze Puppy, is dan weer betaalbaar, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Het gaat jarenlang mee.

Kleuren zijn bepalend voor de inrichting van visueel aantrekkelijke omgevingen die tot de verbeelding spreken. Onze producten zijn beschikbaar in een waaier aan kleuren, op maat van uw persoonlijke voorkeuren. U vindt bij elk product de beschikbare kleuren.

We stemmen ons aanbod kleuren en materialen continu af op de wereldwijde trends in bibliotheekinrichting.

 

> Meer over materialen en motieven

 

 

Keuze uit verschillende materialen en kleuren

Keuze uit verschillende materialen en kleuren

 

 

 

Eurobib Direct: Uw favoriete webshop voor bibliotheekmeubilairWist u dat u ons bibliotheekmeubilair rechtstreeks via onze webshop kunt bestellen?

Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze klanten. Alle producten in onze webshop worden aangeboden door Eurobib Direct, dat bekend staat om een superieure kwaliteit en een innovatief design.

Van veelzijdige rekkensystemen en ergonomisch zitmeubilair tot opvallende presentatiemeubels of leuke en praktische bibliotheekaccessoires ... U vindt in onze webshop een uitgebreid productaanbod dat inspeelt op de unieke vereisten en voorkeuren van bibliotheken.

Onze webshopproducten zijn rechtstreeks via onze website te koop. U herkent ze aan de prijsvermelding en het winkelmandje.

 

 

 

 

 

Ondersteuning interieurontwerp

 

We helpen u graag verder!

Hebt u nog vragen? Wenst u bijkomende productinformatie? Of hebt u hulp nodig bij uw aankoop? Onze klantendienstmedewerkers staan voor u klaar. Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail voor deskundig advies en ondersteuning. Zo beschikt u snel over alle informatie om de juiste beslissing te nemen en het perfecte meubilair te kiezen voor uw bib.

 

> Neem contact met ons op