Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Duurzaamheid

Voor een betere wereld

Onze visie is een duurzame samenleving. Een samenleving waarin de toekomstige generaties dezelfde kansen zullen hebben zoals we vandaag hebben. Om dit doel te bereiken is het onze missie om duurzame consumptie te stimuleren.

Duurzaamheid

Onze producten zijn ontwikkeld met een goede esthetiek en optimale functionaliteit voor gebruik in bibliotheken over de hele wereld. Echter, dit mag niet ten koste gaan van het milieu.

UN Global Compact – Voor een betere wereld 


Wij zijn er, als onderdeel van Lammhults Design Group, trots op de UN Global Compact, tien principes voor het creëren van een meer verantwoorde en duurzame wereld, te hebben aangenomen. De tien principes hebben betrekking op mensenrechten, arbeidsrechten, milieu en anti-corruptieen.

We streven naar duurzame ontwikkeling op basis van bedrijfsethiek, moraal en integriteit. De duurzame ontwikkeling moet diep geworteld zijn in de manier waarop we zaken doen en onze producten ontwerpen en aanbieden.

 

Onze belangrijkste duurzaamheidsdoelen

  1. Wij zullen ervoor zorgen dat de waarden, sociale en ecologische principes erkend en diep geworteld worden in onze dagelijkse operaties.
  2. Wij zullen ervoor zorgen dat we een sociaal, milieuvriendelijk en verantwoord ketenbeheer voeren. 
  3. Wij zullen het aandeel duurzame houtgrondstoffen in onze producten vergroten en ondersteuning bieden aan duurzame bosbouw.
  4. Wij zullen de impact van onze producten en diensten op het milieu verminderen.

 

 

Ons streven is om het aandeel van duurzaam onbewerkt houtmateriaal in onze producten te vergroten en zo duurzame bosbouw te ondersteunen. We hebben geïnvesteerd in een Chain-of-Custody Multi-site certificaat (FSC-C 144988) van FSC®, waaruit blijkt dat we hout kunnen aanbieden van duurzame bosbouw.

> Lees meer

Het rekkensysteem 60/30 Classic Steel (stalen onderdelen) voldoet aan de criteria van het Nordic Ecolabel. Dit garandeert dat het product voldoet aan strenge milieu- en klimaateisen.

> Lees meer