Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Groot, licht en ruim

Licht en ruimte staan centraal in de nieuwe bibliotheek van Geraardsbergen. De bib is meer dan een plaats om een boek te lenen; je kan er ter plekke lezen, studeren, gamen, enz. De bezoeker kan kiezen uit verschillende zitmeubels: tafels en stoelen om aan te werken of studeren, gezellige comfortabele leesfauteuils om in achterover te leunen, poefjes om snel een boek te consulteren.

Opvallend is de ontmoetingszaal die opgebouwd is uit gebogen glazen wanden. Kleine tafels en stoelen in verschillende kleuren kunnen hier flexibel worden ingezet voor grote en kleine activiteiten.

Doorheen de bibliotheek zijn de rekken in het wit uitgevoerd om alle aandacht aan de inhoud – de boeken – te laten. Het hedendaags kleurenpallet van het gebouw werd doorgetrokken in het meubilair en het maatwerk. Een verschil van dag en nacht met de oude locatie.

Bibliothecaris Paul De Taeye: ‘De oude bibliotheek was helemaal uitgeleefd en voldeed niet meer aan de meest elementaire veiligheids- en comfortnormen. De nieuwe bib is ruimer, luchtiger, met meer zit- en studieplekken. Er werd speciale aandacht geschonken aan voldoende rust- en zitplaatsen, meer ruimtebeleving en uniformiteit in de inrichting. Uit de nagenoeg unamiem positieve reacties maken we op dat dit geslaagd is.‘

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws