Product added to basket

 • logo
 • 0 0

EU Ecolabel

Bibliotheekmeubilair met een Europees ecolabel 


Het EU Ecolabel is een officieel label en voldoet aan de Europese duurzaamheidswetgeving. We bieden een selectie bibliotheekmeubilair met het EU Ecolabel aan om de keuze voor duurzamere en meer verantwoorde oplossingen eenvoudiger te maken. Voor de toekenning van het label wordt rekening gehouden met de hele levenscyclus van een product. De vereisten gelden dus zowel voor de productie als voor het gebruik en de afvalverwerking.

Het EU Ecolabel heeft als doel de algemene milieu-impact van de productie en consumptie te verkleinen. Precies daarom wordt het volledige traject van een product tegen het licht gehouden, op zoek naar milieukwesties die zich in elke stap in dat traject kunnen stellen.

 

 

“We zijn buitengewoon enthousiast over de toevoeging van het EU Ecolabel aan onze reeks milieulabels. De toekenning van het EU Ecolabel weerspiegelt onze onvermoeibare inzet om onze klanten aantoonbaar milieuvriendelijke keuzes te bieden.”

Mikael Kjeldsen, CEO

EU Ecolabel 60/30 Classic rekkensysteem

EU Ecolabel 60/30 Classic rekkensysteem

Waarom kiezen voor het EU Ecolabel?


Steeds meer mensen en bedrijven zijn zich bewust van de ecologische voetafdruk van hun interieurkeuzes. Door voor de inrichting van bibliotheken te kiezen voor producten met het EU Ecolabel, dragen klanten niet alleen bij tot de duurzaamheid en de bescherming van het milieu, maar kunnen ze er ook op rekenen dat de gekozen producten voldoen aan strenge milieunormen. 

Het EU Ecolabel staat voor:

 • Strenge voorwaarden voor stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.
 • Specifieke criteria voor elke productgroep, om de relevantie van het label in elke sector te vergroten.
 • Strenge voorwaarden voor stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
 • Onafhankelijke goedkeuring, om de geloofwaardigheid van de toekenning te vrijwaren.

 

Onafhankelijke experts gaan na of aan alle criteria voor de toekenning van het EU Ecolabel wordt voldaan.
Het EU Ecolabel is het enige ISO 14024-ecolabel van type I dat in de hele EU wordt erkend. ISO 14024 is een internationale norm voor milieulabels en -verklaringen.

 

Wist je dat? 

 • Het label wordt in heel Europa erkend en moet een verantwoorde productie promoten binnen in de Europese eengemaakte markt.
 • De producten moeten voldoen aan objectieve en strenge criteria met het oog op een hogere duurzaamheid.
 • Het EU Ecolabel beoogt een kleinere ecologische voetafdruk, een lager waterverbruik en een beperktere CO2-uitstoot.
 • Het label streeft naar een beperkter gebruik van schadelijke stoffen, een langere levensduur van producten en een hogere herstelbaarheid.
 • De criteria zijn het resultaat van overleg en worden dus niet vastgelegd door specifieke belangengroepen. Dit komt de geloofwaardigheid van het label ten goede.

> Meer over het EU Ecolabel 

 

 

Ons meubilair met EU Ecolabel


Onze populaire 60/30 Classic rekkensystemen dragen voortaan het EU Ecolabel. Ze staan garant voor een uniek bibliotheekinterieur.

Het aanbod omvat houten eindpanelen, legborden, bovenpanelen en displaywanden. Al deze houten elementen zijn FSC-gecertificeerd.