Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een inspirerende leeromgeving

De bibliotheek van de BI Norwegian Business School is een van de modernste academische bibliotheken in Europa. De bib moest in de eerste plaats een inspirerende leeromgeving worden, die zinvolle gesprekken in de hand werkt en waar banden worden gesmeed tussen studenten en medewerkers. De studenten stonden dan ook centraal in de inrichting van de ruimte, met een focus op akoestische demping en specifieke zones voor samenwerking en opperste concentratie.

In 2022 besloot de universiteit om de bibliotheek en haar volledige interieur te vernieuwen. In samenwerking met Input Interiør Oslo installeerde BS Eurobib Noorwegen vrijstaande rekkensystemen met geïntegreerde verlichting en bijhorende boekensteunen.

Het resultaat is een prachtige bib die zich uitstrekt over twee verdiepingen. Zo zijn de vijfde en zesde verdieping voortaan in warme, typisch noordse kleuren gehuld. De hoge plafonds in combinatie met de natuurlijke lichtinval scheppen de perfecte omgeving voor een diverse invulling, in lijn met de doelstellingen van de bibliotheek.

Architect
  • Scenario Interiørarkitekter MNIL
Foto's
  • Helge Eek

Producten die in de Universiteitsbibliotheek BI, Oslo, Noorwegen gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws