Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Licht, warm, ruim - en functioneel

Sinds januari 2024 heeft de bibliotheek van Eghezée een frisse start genomen in een nieuw gebouw. Het oude pand werd te krap. Een gebouw gelegen in het centrum van de stad werd aangekocht. Hoewel het gebouw in slechte staat verkeerde, hebben de nodige ingrepen gezorgd voor een hedendaags pand met industriële flair en een gastvrij en gezellig interieur.

Bibliothecaris Christine Gillard verduidelijkt: “Door het dak in het zicht te houden, met dakvensters en zonder valse plafonds, hebben we meer licht naar binnen kunnen trekken. Een houtafwerking voor de rekken en warme kleuren voor het zitmeubilair zorgen voor de gewenste gezelligheid. Bij de praktische inrichting van het pand hadden we vele verwachtingen en Schulz heeft deze kunnen waarmaken »

Deze verwachtingen waren met name:

• Een podium voor kinderen;
• Uitgebreide mogelijkheden om nieuwe aanwinsten te presenteren, geïntegreerd in de rekken om nieuwe boeken naadloos te laten aansluiten op de bestaande collectie;
• Zitplaatsen ontworpen voor comfort en toegankelijkheid in de hele bibliotheek;
• Een ergonomische balie met verstelbare hoogte en zitgelegenheid voor mensen met een beperking.

Daarnaast hebben we een functionele en gebruiksvriendelijke indeling voorzien die verschillende zones afbakenen zonder gebruik te maken van scheidingswanden, met veel licht en bewegingsvrijheid voor bezoekers. De nieuwe bib werd op enthousiasme onthaald. Lezers hebben zich snel aangepast en de nieuwe bibliotheek meteen omarmd.

Een toename van het aantal inschrijvingen en uitleningen is indicatief voor de positieve veranderingen, samen met nieuwe gedragspatronen. Bibliothecarissen zijn bijzonder tevreden, omdat de nieuwe bib hun mogelijkheden om educatieve programma's en evenementen te organiseren aanzienlijk vergroot. Bezoekers omschrijven de bibliotheek vaak als ‘licht, warm en ruim’, terwijl het personeel het ‘functionele’ ontwerp prijst.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws