Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Möbelfakta

Möbelfakta-gecertificeerd bibliotheekmeubilair 

 

Möbelfakta is een Zweedse non-profitorganisatie die toonaangevend is in een verantwoorde meubelproductie en erop toeziet dat producten aan strenge eisen voldoen op het vlak van milieu, kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Producten met een Möbelfakta-certificering moeten voldoen aan de ISO 14024-norm. Dat betekent dat de producten moeten voldoen aan de milieuvereisten die worden opgelegd door een onafhankelijke derde partij. De vereisten in kwestie worden overigens continu verstrengd en uitgediept vanuit een levenscyclusperspectief.

De criteria focussen op de zorgvuldige selectie van materiaal, het productieproces en de verwerking van de producten nadat ze zijn afgedankt. Dat maakt producten met een Möbelfakta-certificering niet alleen milieuvriendelijk, maar komt ook de promotie van ethisch verantwoorde productiepraktijken ten goede.

 

 

Möbelfakta-gecertificeerd Halland boekenwagen - Plus Design

Möbelfakta-gecertificeerd Halland boekenwagen - Plus Design

De voordelen van een Möbelfakta-certificering op een rijtje

 

Wie kiest voor Möbelfakta-gecertificeerde producten, kiest niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor een verantwoorde consumptie en productie.

Kiezen voor Möbelfakte, is kiezen voor:

  • Milieuvriendelijkheid: Möbelfakta staat garant voor producten die aan hoge milieunormen voldoen en zo een minimale impact hebben op de planeet.
  • Kwaliteit: Elk item met een Möbelfakta-certificering wordt uitvoerig getest op duurzaamheid en prestaties, met het oog op bibliotheekoplossingen die lang meegaan.
  • Een ethisch verantwoorde productie: Met Möbelfakta zetten we onze schouders onder ethisch verantwoorde productiepraktijken en de keuze voor duurzame materialen.

 

Bedrijven die een Möbelfakta-certificering willen verkrijgen, moeten aan de volgende drie criteria voldoen.

Wist je dat? 

  • Möbelfakta werd als kwaliteitslabel opgericht in 1972.
  • Möbelfakta werkt als milieulabel van type 1 volledig onafhankelijk.
  • De certificering dekt een brede waaier aan meubelcategorieën, van kantoor- en schoolmeubilair tot meubels voor openbare ruimten.
  • De criteria worden vastgelegd door derden, met het oog op meer geloofwaardigheid.

> Meer over Möbelfakta 

Kwaliteit

Duurzaam en veilig meubilair

De kwaliteitsnormen voor meubilair worden voornamelijk vastgelegd door het Europees Comité voor Normalisatie CEN en zijn technisch comité. Wanneer geen dergelijke EN-normen gelden, streeft Möbelfakta ernaar de internationale ISO-normen te hanteren waar mogelijk.

Meer over kwaliteit

Milieu

Meubilair met een kleine ecologische voetafdruk

De milieucriteria bij Möbelfakta worden opgedeeld in materiaalvereisten en productvereisten. Wat de materiaalvereisten betreft, gaat de aandacht vooral uit naar de grondstoffen en onderdelen voor de productie van het meubilair, terwijl de productvereisten focussen op het eindproduct.

Meer over milieu

Toeleveringsketens

Fabrikanten die bewuste keuzes maken

De meubelfabrikant moet rekening houden met diverse maatschappelijke en ethische kwesties, waaronder de verplichtingen naar medewerkers toe en de werkomstandigheden in het hele productieproces. Deze benadering steunt op de VN-richtlijnen inzake de Gedragscode.

Meer over toeleveringsketens

 

 

Halland boekenwagen


Onze Halland boekenwagen - Plus Design werd door Möbelfakta gecertificeerd. Het ontwerp plaatst dan ook verantwoordelijkheid en uitmuntendheid centraal.

Deze veelzijdige boekenwagen werd zorgvuldig en met oog voor detail vormgegeven. De boekenwagen weet functionaliteit te verzoenen met een milieubewust ontwerp, en biedt zo de ideale oplossing voor bibliotheken en educatieve omgevingen.

Wie kiest voor de Halland boekenwagen - Plus Design kan er dankzij de Möbelfakta-certificering op rekenen dat de boekenwagen aan de strengste milieunormen voldoet.