Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Duurzaamheid

Voor een betere wereld

Onze visie is een duurzame samenleving waarin toekomstige generaties dezelfde kansen krijgen als die we nu hebben. Om dit doel te bereiken, is het onze missie om duurzame consumptie te stimuleren.

Hout van duurzame bosbouw

Ons streven is om het aandeel van duurzaam onbewerkt houtmateriaal in onze producten te vergroten en zo duurzame bosbouw te ondersteunen – voor een betere wereld.

Overheden en lokale besturen hebben specifieke vereisten voor het gebruik van verantwoord hout in hun aanbestedingsbeleid.

We hebben geïnvesteerd in een Chain-of-Custody Multi-site certificaat (FSC-C 144988) van FSC®, waaruit blijkt dat we hout kunnen aanbieden van duurzame bosbouw. FSC (Forest Stewardship Council) is een internationaal keurmerk dat garandeert dat producten met het FSC-label afkomstig zijn van duurzame bosbouw.

Door onze samenwerking met gecertificeerde leveranciers is het merendeel van ons aanbod van houten reksystemen afkomstig van duurzame bosbouw.

Neem zeker contact op met ons als u hierover nog vragen heeft.

 

Download

  

Wat is duurzame bosbouw?

Volgens FSC is er in bossen die volgens hun principes en criteria worden beheerd niet alleen sprake van strenge milieucontroles, maar ook van eerlijke arbeidsvoorwaarden voor werknemers, en respect voor inheemse gemeenschappen en de lokale bevolking.

Het FSC-label garandeert dat gekapte bomen worden vervangen of op natuurlijke wijze kunnen teruggroeien.

Bron: Forest Stewardship Council