Product added to basket

  • logo
  • 0 0

FSC

FSC®-gecertificeerd bibliotheekmeubilair

 

Wij weten hoe belangrijk duurzaamheid en kwaliteit zijn. Daarom is een groot deel van ons bibliotheekmeubilair FSC-gecertificeerd.

Ons FSC-gecertificeerde bibliotheekmeubilair wordt zorgvuldig vervaardigd met oog voor detail. Elk ontwerp moet bijdragen tot een uitnodigende en inspirerende sfeer in de bib, maar moet tegelijk aan de strengste milieunormen voldoen. We trachten het aandeel duurzaam gewonnen hout in onze producten te vergroten en zetten daarmee onze schouders onder een verantwoord bosbeheer – met het oog op een betere wereld.

Zo investeerden we in een FSC-gecertificeerde multisite-controleketen (FSC-C144988), waarmee we kunnen aantonen dat onze houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. 

Dankzij onze samenwerking met gecertificeerde leveranciers zijn de meeste van onze houten rekkensystemen het resultaat van een verantwoord bosbeheer en andere gecontroleerde bronnen.

Neem contact met ons op voor bijkomende informatie.

 

FSC-gecertificeers Lingo rekkensysteem (Openbare bibliotheek Tongeren, België)

FSC-gecertificeers Lingo rekkensysteem (Openbare bibliotheek Tongeren, België)

Waarom een FSC-certificering?

 

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van bossen en de promotie van verantwoord bosbeheer. Wie kiest voor FSC-gecertificeerd bibliotheekmeubilair draagt bij tot het wereldwijde behoud van bossen, de bescherming van de biodiversiteit en de ondersteuning van de lokale gemeenschappen. Schulz Benelux biedt dan ook graag een brede waaier aan FSC-gecertificeerd bibliotheekmeubilair aan dat esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid combineert.

Volgens de FSC staat een certificering – toegekend volgens strenge duurzaamheidsprincipes en -criteria – garant voor een duurzaam bosbeheer, eerlijke werkomstandigheden, respect voor de lokale gemeenschappen en bevolking, en strenge milieucontroles.

Een FSC-label geeft aan dat de gerooide bomen heraangeplant worden of dat de bossen de kans krijgen om zich op een natuurlijke manier te herstellen. Al het FSC-hout is traceerbaar, van het bos tot in de winkel. En elke link tussen het bos en de consument wordt gecertificeerd, zodat men moeiteloos kan achterhalen welk hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, en welk hout niet.

 

 

 

 

 FSC certificaat