Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De bib in het ravijn

Het gemeentelijke cultuurcentrum van Rælingen, in deelgemeente Fjerdingby, opende in september 2022 zijn deuren. De nieuwe hoofdhal werd ontworpen met een tweeledige functie voor ogen: een culturele ontmoetingsplek en een centrum voor algemene gezondheidszorg. Het moderne gebouw werd opgetrokken in een oude ravijn en kreeg de toepasselijke naam 'Ravinen’ (het ravijn), met een indrukwekkende plafondhoogte en grote raampartijen als resultaat. De bib kreeg een prominente plaats, verspreid over drie niveaus, met glazen plafonds boven bepaalde zones. De lichtrijke omgeving en de hoge plafonds scheppen samen een uitnodigende sfeer.

Het Noorse BS Eurobib mocht onder meer de rekkensystemen, de balies, het zitmeubilair en de tafels leveren voor de nieuwe bibliotheek.

De kinderafdeling werd ingericht op de benedenverdieping, met een vertelhoek en plaats voor activiteiten voor jonge kinderen. De volwassenen- en jongerenafdelingen kregen een plaatsje op de middelste verdieping, waar ook een infobalie werd voorzien, naast een ruime en veelzijdige ruimte die kan worden omgevormd tot eventzone. Op de mezzanine kunnen bezoekers de rust opzoeken in een van de zithoeken of de sfeervolle leeszaal.

Foto's
  • Helge Eek

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws