Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Interieurontwerp, duurzaam benaderd

In 2018 werd gestart met de renovatie van de openbare bibliotheek van Verrières-le-Buisson, in de buurt van Parijs. Ons Franse team van BC Intérieur stelde voor om een aantal bestaande meubelstukken te hergebruiken in plaats van voor een volledig nieuw interieur te gaan. De bib was al snel overtuigd van de voordelen van upcycling en ging dan ook graag op dat voorstel in.

Door meubelstukken te gaan hergebruiken of upcyclen, wist de gemeente Verrières-le-Buisson meer dan een derde van de geplande investering uit te sparen. De bib is een schoolvoorbeeld geworden van hoe de upcycling van producten een omgeving nieuw leven in kan blazen en een fris gevoel van geborgenheid kan creëren, zonder afbreuk te doen aan de authentieke, duurzame en originele materialen en looks van de bibliotheek.

Verrières-le-Buisson toont hoe ons engagement voor duurzaamheid – via innovatieve upcyclingoplossingen – ons heeft geholpen om de budgettaire verwachtingen van de gemeente in te lossen en te streven naar een groenere en duurzame toekomst.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws