Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biofiele bibliotheekinrichting - Projecten

Ervaar de natuur in de bib

Voor bibliotheekbezoekers lijkt het soms alsof ze de sereniteit van een magische wereld of een ander universum binnenstappen waar de tijd geen vat op heeft. In ons contact met de bibliotheken sturen we tegenwoordig vaak aan op een interieur geïnspireerd op de natuur, een omgeving die bijdraagt tot onze gezondheid en ons welzijn.

We streven ernaar concepten en biofiele ontwerpen voor te stellen die kunnen opgaan in de bredere interieurvormgeving van de bibliotheek in kwestie. Veel van onze projecten omvatten dan ook uiteenlopende, op de natuur geïnspireerde thema’s die bijdragen tot een coherent interieurgeheel en die het totaalplaatje aanvullen en versterken.

De projecten die we hier in de kijker plaatsen, verwelkomen de natuur op diverse, creatieve manieren, om de kloof tussen mens en natuur te dichten.

Verdwalen in een bos of ontspannen aan zee? The sky is the limit!     

De bibliotheek van Guldborgsund, Denemarken

Het biofiele interieur van de bibliotheek van Guldborgsund put vooral inspiratie uit de typerende, natuurlijke omgeving van de gemeente.

Door het bos en het strand naar de bibliotheek te brengen, kunnen bezoekers ongestoord genieten van een boswandeling of zeiltochtje. We ontwierpen speciale eindpanelen voor de rekkensystemen in de vorm van bomen, met displays en bijhorende boekenbakken. De vloer werd dan weer voorzien van visuele elementen die de bosondergrond, natuursteen, de zee of het zandstrand oproepen.

Elk hoekje van de kinderafdeling valt duidelijk van het andere te onderscheiden. De kleuren, graphics en unieke meubelelementen bakenen elke zone duidelijk af. Bezoekers kunnen zich als het ware van het bos naar het strand begeven. Biofiel design maakt integraal deel uit van de vormgeving van de kinderafdeling. Elke zone en elk hoekje grijpt terug naar de natuur en geeft de bezoeker een buitengevoel. 

 

> Meer foto's van de bibliotheek van Guldborgsund

 

 

 

 


De bibliotheek van Horsens, Denemarken

In de bibliotheek van Horsens voorzagen we mobiele presentatiepodia in eikuitvoering, naast levensgrote foto’s op de muren die het bos naar de bib brengen. Hutjes en dieren in de kinderhoek zetten de biofiele omgeving extra in de verf.

De dialoog tussen de nieuwe elementen werkt een natuurlijke en moderne sfeer in de hand, die de bezoekers rust en ontspanning schenkt. De grote raampartijen vullen de bib met natuurlijk licht en dragen bij tot het buitengevoel.

 

> Meer foto's van de bibliotheek van Horsens

 

 


De bibliotheek van Vejen, Denemarken

De bibliotheek van Vejen is een geslaagde combinatie van speelse elementen en kleurrijke zones met natuurlijke accenten.

De kinderafdeling werd ontworpen als een toverbos, met meubilair en kleuren die tot de verbeelding spreken en een fascinerende omgeving scheppen. De groene boekenbakken en displays in de vorm van bomen nodigen de kinderen uit om de boekenwereld te ontdekken en te spelen in het kloppende hart van het bos, omringd door bomen en paddenstoelen.

Grote ramen vullen de andere delen van de bibliotheek met natuurlijk licht en dragen bij tot de openheid en natuurlijke uitstraling van de ruimte.

 

> Meer foto's van de bibliotheek Vejen

 

 

 

De bibliotheek van Humlebæk, Denemarken

In 2021 werkten we nauw samen met de bibliotheek van Humlebæk, met het oog op een herinrichting met een biofiele insteek.

Nieuwe, natuurlijk aanvoelende zones en elementen in de bib werken betrokkenheid en verbondenheid in de hand, en halen de band tussen bezoekers, medewerkers en hun omgeving aan.   

De rekkensystemen werden voorzien van extra boven- en zijpanelen in multiplex in verschillende groentinten, terwijl twee grote bomen de bezoekers in de kinderafdeling verwelkomen. Een groot tapijt wekt de indruk van gras en water, en schept de ideale omgeving voor de kinderen om te spelen of tijd door te brengen bij de ramen, waarlangs natuurlijk licht de ruimte binnenkomt. De bestaande prentenboekenbakken, in combinatie met kleurrijke acrylpanelen met prints van golven en vissen bakenen de zone af.    

 

> Meer foto's van de bibliotheek van Humlebæk

 

 

 

 

Andere projecten

 

 

Meer biofiele thema's

 

 

 

 

 

 

Hulp nodig?

We gaan samen op zoek naar een biofiel bibliotheekinterieur dat tegemoetkomt aan onze innige behoefte aan contact met de natuur.

Werk je momenteel aan een interieurproject of staat er een herinrichting op het programma? Aarzel dan zeker niet om je plannen met ons te bespreken.

 

> Neem contact met ons op

  

 

 

 

 

Zie onze folder

We hebben inspirerende projecten en thema's over biofiel bibliotheekontwerp gebundeld in een brochure.

Krijg het volledige overzicht.

 

> Download brochure