Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biofiele bibliotheekinrichting - Visuele elementen op vloeren en muren

Een biofiele inrichting accentueren met visuele elementen  

Het ontwerp van visuele elementen voor muren en vloeren maakt integraal deel uit van de inrichting van bibliotheken. Naarmate we steeds meer natuurlijke elementen moeten opnemen in de bibliotheekinrichting, geeft ons bestaande portfolio aan dat we daarvoor al verscheidene jaren graag teruggrijpen naar foto’s en afbeeldingen met een natuurlijk thema. Hét bewijs dat visuele elementen de biofiele aanpak op een doeltreffende manier ondersteunen.

Bij het ontwerp van die visuele elementen, zien we erop toe dat ze de algemene visie kracht bij zetten. Vóór we die elementen gaan ontwerpen, moeten we dus zicht hebben op de vorm van de ruimte en de fysieke mogelijkheden. Als we een groot muur- of vloeroppervlak willen benutten, kunnen we omvangrijke graphics overwegen, die de toon zetten voor een opvallend en gedurfd natuurthema.

Laat je inspireren door de onderstaande visuele thema’s.

 

Jægerspris bibliotheek, Denemarken

Jægerspris bibliotheek, Denemarken

 

#Thema 1: Het bos

Geniet van een moment van rust en stilte in het bos...

Afbeeldingen en foto’s van bomen en bossen zijn populair bij ons team en zijn dan ook vaak te zien in kinderafdelingen. Het thema wordt verder in de verf gezet met houten boekenbakken, zitmeubilair in de vorm van boomstronken, groene displaystandaarden of boekensteunen enz. Door een volledige muur of vloer te bekleden met visuele elementen in natuurthema, kan een ruimte volledig omgetoverd worden tot een bijzondere wereld waar magische wezens de natuurlijke omgeving inpalmen.

Het bos schept een stille omgeving die de concentratie prikkelt, waar bezoekers zich ongestoord kunnen verdiepen in een boek, omringd door grote bomen of in de geborgenheid van een natuurlijke plek voor afzondering. Hoewel onze visuele elementen vooral de natuur weergeven, kunnen ze ook fictieve werelden vormgeven die tot de verbeelding spreken tijdens het lezen. Een zorgvuldige selectie van aanvullend bibliotheekmeubilair draagt bij tot de natuurlijke setting.

Op de onderstaande projectfoto’s zijn specifiek ontworpen visuele elementen te zien, naast realistische fotoreproducties.

 

Vejen bibliotheek, Denemarken

Vejen bibliotheek, Denemarken

Beverwijk bibliotheek, Nederland

Beverwijk bibliotheek, Nederland

Horsens bibliotheek, Denemarken

Horsens bibliotheek, Denemarken

Guldborgsund bibliotheek, Denemarken

Guldborgsund bibliotheek, Denemarken

 

 

 

 

 

#Thema 2: De zee

De natuur is meer dan landschappen alleen. Ook het zeeleven kan een sterke verbondenheid met de natuurlijke omgeving in de hand werken.

Duik mee in de onderwaterwereld ...

Laat je verrassen door kleurrijke en bijzondere zeedieren! We brengen in verscheidene projecten het zeethema visueel tot leven met divers gebladerte, foto’s en graphics.

Tover een kleine ruimte om tot een onderwatergrot of kies het ruime sop aan boord van een op maat ontworpen boot. Het zeethema is buitengewoon populair bij kinderen. Het mysterieuze onderwaterleven en de aantrekkelijke, zachte vormen spreken tot hun verbeelding. Er kunnen zelfs leuke uitdagingen aan het thema worden gekoppeld. Wie vindt de meeste zeepaardjes of weet het kleine clownvisje als eerste te vinden, Finding Nemo achterna?

Een greep uit onze projecten met visuele elementen in zeethema.

 

Hørsholm bibliotheek, Denemarken

Hørsholm bibliotheek, Denemarken

Guldborgsund bibliotheek, Denemarken

Guldborgsund bibliotheek, Denemarken

Agerbæk bibliotheek, Denemarken

Agerbæk bibliotheek, Denemarken

Hørsholm bibliotheek, Denemarken

Hørsholm bibliotheek, Denemarken

 

 

 

 

Andere projecten

 

 

Meer biofiele thema's

  

 

Hulp nodig?

We gaan samen op zoek naar een biofiel bibliotheekinterieur dat tegemoetkomt aan onze innerlijke behoefte aan contact met de natuur.

Werk je momenteel aan een interieurproject of staat er een herinrichting op het programma? Aarzel dan zeker niet om je plannen met ons te bespreken.

 

> Neem contact met ons op


 

 

 

 

 

 

 

Zie onze folder

We hebben inspirerende projecten en thema's over biofiel bibliotheekontwerp gebundeld in een brochure.

Krijg het volledige overzicht.

 

> Download brochure