Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Betere akoestiek en leeservaringen in de kinderbibliotheek

De kinderbibliotheek in Hørsholm bevat veel belevenissen voor zowel kleine als grote kinderen. Met de wens om de leeslust te vergroten en een betere akoestiek te creëren, onderging de kinderbibliotheek in 2022 een renovatie, waarbij sociale interactie met literatuur centraal staat.

Bovenop de grote gele "kaas" zijn twee grote huizen met leesgrotten en expositieruimte toegevoegd.

De ronde sprookjesgrot in het midden van de bibliotheek is omgetoverd tot de Oceaan, waar een grote muurfolie met een speciaal ontworpen motief en zeewiergordijn het gevoel geeft onder de zee te zijn. Tegelijkertijd kunnen de kinderen op zeepaardjes jagen of wedijveren om als eerste de jonge anemoon te vinden.

Communicator kindercultuur, Camilla Lyngby Bärlund, zegt: “We werken samen met verschillende scholen en instellingen. De sprookjesgrot is ideaal voor het verzamelen van een groep kinderen en hun te voorzien van een nieuwe leeservaring, of het kan door de oudere kinderen worden gebruikt om afgezonderd en intiem in de diepe kalmte van de zee te zitten. In de open ruimte is het een leeservaring met meer activiteit en beweging.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws