Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Duurzame combibibliotheek als hart van de stad

Jægerspris is een gecombineerde bibliotheek waar culturele functies zijn samengevoegd met school- en openbare bibliotheken. Elke kamer is bestemd voor een specifiek publiek, dus of je nu moet sporten, je nieuwe favoriete boek moet zoeken, studeert of even vrij moet nemen, dit is dé plek.

De bibliotheek is gebaseerd op waarden over recycling en duurzaamheid, daarom is het gebouw gerenoveerd en zijn de oude rekken gerecupereerd. Een architect was verantwoordelijk voor de renovatie, terwijl Lammhults Biblioteksdesign verantwoordelijk was voor de muurkleuren en het decor. Door de rekken te moderniseren met nieuwe panelen en de blauwe en rode legborden strategisch te plaatsen ten opzichte van de nieuwe rode vloer, heeft de bibliotheek vandaag een gastvrije en unieke kleurstelling.

De ingang is ingericht als een levendige loungehoek met wandfolie, waarop duidelijk te zien is waar je heen gaat, of je gaat trainen of naar de bibliotheek gaat. Op de kinderafdeling geeft een muurfolie het gevoel het bos in te stappen. Dit wordt aangevuld met kleine boomstammen om op te zitten en een hut waar kinderen in een rustige omgeving kunnen zitten en zich kunnen onderdompelen in de wereld van boeken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws