Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Fantasierijke kinderbibliotheek verwelkomt de natuur binnen

De gerenoveerde kinderafdeling van de Humlebæk-bibliotheek werd afgewerkt in 2021. Het doel was om meer accommodatie toe te voegen en natuurelementen in de bibliotheek op te nemen.

Voor de renovatie werd de kinderafdeling gedomineerd door hoge bibliotheekrekken met boeken voor kinderen van alle leeftijden, allemaal door elkaar. Na de renovatie hebben lagere rekken de hogere vervangen, waardoor er een soort van ruimte in de ruimte is ontstaan, boeken voor verschillende doelgroepen zijn gescheiden en op maat gemaakt bibliotheekmeubilair dat gericht is op spel, natuur en fantasie werd voorzien.

De bibliotheekrekken hebben een omkasting in gebeitst multiplex in verschillende tinten groen en de ingang van de kinderbibliotheek werd voorzien van twee grote bomen. Indexboeken worden gepresenteerd in boekenbakken die voorzien zijn van geïntegreerde zit- en speelpodia. Een groot tapijt, dat eruitziet als gras en water, creëert de ideale ruimte om te spelen en tijd door te brengen bij het raam, terwijl de bestaande boekenbakken voor prentenboeken, evenals een acrylmuur met prints van golven en vissen het gebied omringen.

Het oude speelschip en treintje zijn bewaard gebleven maar hebben nu een nieuwe plek in de bibliotheek. Zo vullen het oude bibliotheekinterieur en de nieuwe producten elkaar aan in deze fantasierijke kinderbibliotheek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws