Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een kleurrijke combinatie van nieuwe en hergebruikte elementen

Eind 2021 werden we door GLL aangesteld voor de volledige herinrichting van de bibliotheek van Eltham.

Het centrale gedeelte van de bibliotheek, waar de volwassenen- en jeugdliteratuur te vinden was, werd volledig onder handen genomen. Ons team wierp zijn deskundige licht op elk aspect van de herinrichting.

Los van het opvallende, nieuwe ontwerp, weerspiegelt de nieuwe volwassenenafdeling onze inspanningen op weg naar een duurzame consumptie. Zo maakten de upcycling en het hergebruik van de bestaande rekkensystemen de aankoop van nieuwe rekken overbodig.

In 2018 werd in de kinderafdeling van de bibliotheek van Eltham een ‘magische verhalentuin’ ingericht. De aanpassing van het ontwerp en de verdere ontwikkeling van de gebruikerservaring plaatsten het ontwerpteam voor een heuse uitdaging.

Gezien het succes van het bestaande thema, ging onze aandacht vooral uit naar de verdere uitwerking ervan, om de betoverende ervaring te versterken met visuele en interactieve elementen op maat.

De nieuwe kinderafdeling werd ingericht in een centraal en open atrium, waardoor de duidelijke afbakening van de zone het team voor een heuse uitdaging plaatste, om het onderscheid met de andere bibliotheekinvulling in de verf te zetten. Onze ontwerpers vonden een oplossing in het gebruik van akoestische panelen met een uniek en kleurrijk decoratief ontwerp rondom de kinderafdeling, waardoor het onderscheid duidelijk is, zonder afbreuk te doen aan de visuele identiteit.

De nieuwe en kenmerkende invulling schenkt deze centrale plaats in de bibliotheek een nog levendiger en interactiever karakter.

*) GLL is een non-profitorganisatie die meer dan 250 sport- en vrijetijdsfaciliteiten en bibliotheken beheert namens lokale autoriteiten in het VK.

Producten die in de Openbare bibliotheek Eltham, Verenigd Koninkrijk gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws