Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ruwe “New Yorker-style” bibliotheek

  

De nieuwe bibliotheek van Herning opende zijn deuren in Augustus 2014 in een super modern decor dat getransformeerd werd van een oude supermarkt naar een ruwe New Yorkse omgeving. De locatie van de bibliotheek in het midden van Herning geeft het leven in het centrum een culturele boost en richt zich op het ontwikkelingspotentieel dat ligt in het plaatsen van een moderne bibliotheek op de juiste plaats, waar de inwoners dagelijks langskomen - dicht bij de dynamiek van de stad, centraal gelegen tussen Herning station met bushalte en de vele onderwijsinstellingen.

Het gebouw heeft vier verdiepingen, de begane grond is het kader voor de primaire diensten van de bibliotheek zoals kredietverlening, cultuur, huiswerk, toneel, kinderbibliotheek en een café. Vergaderfaciliteiten en administratie bevinden zich op de bovenste twee verdiepingen. De onderste verdieping is genaamd "The Deep", en hier werden 90% van de bibliotheek boeken geplaatst.

Ontwerper Camilla Larsen van Lammhults Library Design heeft nauw samengewerkt met de bibliotheekmedewerkers en maakte een aangepaste inrichting dat aan de wensen van het personeel voldoet door een bibliotheek te creëren die een gastvrije ontmoetingsplaats en aanspreekpunt is voor de inwoners van de stad.

Het ruwe uiterlijk komt overal terug door middel van bakstenen muren, cortenstaal en beton, samen met levende planten, frisse kleuren en veel licht. Het licht komt van de ramen aan de achterkant van het gebouw en last but not least het groot dakraam dat de zon gemakkelijk naar de kelderverdieping kan brengen.

Spannende zones zoals Boo-land, de apengrot, de vuurtoren en het ervaringseiland maken de bibliotheek zeer kind- en jeugd vriendelijk en helpt om de nieuwe generatie van de bibliotheek gebruikers te behouden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws