Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Beste Schoolgebouw van het Jaar 2022

Vrå Kinder- en Cultuurhuis genomineerd voor Beste Schoolgebouw van het Jaar 2022 

Vrå Kinder- en Cultuurhuis heeft in de zomer van 2022 de Nohrcon's award voor beste schoolgebouw van het jaar ontvangen voor hun nieuwe gebouw in de gemeente Hjørring, Denemarken - het nieuwe verzamelpunt voor alle burgers in Vrå.

Lammhults Biblioteksdesign heeft meubilair geleverd aan de bibliotheek, dewelke een gezamenlijke openbare en schoolbibliotheek.

 

 

Vrå Library

> Lees meer over het interieurontwerp en bekijk meer foto's

Ervaringsgebied in het hart van Noord-Jutland

Uitspraak van de jury uit de nominatie Schoolgebouw van het jaar 2022:

 

“Het project straalt de ambitie uit om een ​​plek te zijn waar kinderen kunnen leren en spelen in een compleet ecosysteem dat in de loop van de tijd verandert. De schaal en ruimtelijkheid zijn prachtig gecomponeerd. Dit is een ambitieus project als centrum en sociale ontmoetingsplaats van de stad met mogelijkheden om pedagogisch te werken en samenhang te creëren in het leven van kinderen van de kleuterschool tot het einde van de basisschool.”

 

 

In november 2021 was Vrå Children and Culture House klaar om kinderen, tieners en volwassenen te verwelkomen op het nieuwe verzamelpunt. Het gebouw bestaat uit een school, kinderdagverblijf, jeugdclub, sport, burgerservice en bibliotheek die ervaringen van gemeenschap, onderwijs en leren biedt.

Het Cultuurhuis bouwt voort op een visie op duurzaamheid en is een compleet ecosysteem voor spelen en leren waar natuur en school met elkaar verweven zijn. Bij de entree van het gebouw worden bezoekers opgewacht door de grote boom die aftakt van de begane grond, recht tegenover de bibliotheek, naar de rest van het grote gebouw van 10.000 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen ontworpen door AART Architects.  

Het is de tiende keer dat de prijs “Schoolgebouw van het jaar 2022” door Nohrcon wordt uitgereikt. De prijs werd in de zomer van 2022 uitgereikt door een unanieme vakjury en een publieksstemming.

  

De bibliotheek als de wortel van het huis

De openbare bibliotheek, de nieuwste van de in totaal vijf in de gemeente Hjørring, bevindt zich net binnen de hoofdingang en wordt de wortel van het nieuwe cultuurhuis genoemd. De bibliotheek huisvest ook de lokale burgerdienst en wordt gebruikt door volwassenen, senioren, kinderen en gezinnen – en natuurlijk door de schoolklassen en instellingen die deel uitmaken van het Huis voor Kinderen en Cultuur.  

De Vrå-bibliotheek in het Kinder- en Cultuurhuis moet leren en lezen vanaf jonge leeftijd bevorderen en de overgang van kinderen versterken, vanaf de eerste dag dat ze als kleine kinderen binnenkomen en totdat ze opgroeien.

Frederik Christian Nielsen is a librarian at Vrå Library and welcomes the children, teens, and adults that visit the library every day.

”The library is the first thing you notice when you enter the building. It is close to the heart of the building and has many visitors because it is a part of a larger building.

We want the library to be organic and capable of offering something extra and surprising – maybe you intended to use a computer but instead become inspired by a book on one of our shelving systems and displays, or you want to take a break in one of our sitting caves. The library must be an imaginative and playful place that encourages visitors to explore and seek inspiration. We are so happy with the result.”

The central placement of the library and the important position for playing, learning, and stimulus supports the purpose of the award that Vrå Children and Culture House has received for Best School Building of the Year 2022.

> Lees meer over het project

 

 

  

Een groene oase in de stad

Vrå Children and Culture House is gebouwd op een principe van duurzaamheid waarbij de school het bos wordt en het bos de school. Binnen en buiten vind je groengebieden met leerbossen en bomen die samensmelten tot een mooi en duurzaam geheel.

De rekken en producten in de bibliotheek zijn gekozen om de visie van Lammhults Biblioteksdesign op duurzaamheid te ondersteunen. Bijvoorbeeld de 60/30 Classic Shelving die voldoet aan de eisen van het Nordic Ecolabel en garandeert dat het product voldoet aan de strenge milieu- en klimatologische criteria.

 

DGNB certificeringssysteem.

Vrå Kinder- en Cultuurhuis vraagt ​​een DGNB-goudcertificering aan met zijn groene en duurzame focus die doorwerkt in de hele constructie.

> Lees meer over GDNB

 

 

   

Bevordering van de gemeenschap.

Lene Høg werkt als Communications Officer bij Hjørring Libraries en heeft inzicht in de strategie achter het nieuwe Children and Culture House.  

Naast het creëren van een uitnodigende en groene oase van ervaringen die zowel sociaal-culturele als institutionele belangen bevorderen, was het doel om de algemene visie voor de stad en de lokale gemeenschap van de gemeente Hjørring te ondersteunen.  

”Vrå is een klein spoorwegstadje met een volkshogeschool. De volkshogeschool speelt een grote rol in de stad die al gemeenschapsgericht is - hier past de nieuwbouw als gegoten.

Als onderdeel van het gebouw zijn we, bij de bibliotheek, erg trots dat Vrå Children and Culture House de prijs heeft gewonnen als Beste Schoolgebouw van het jaar 2022. Het bos en de natuur zijn doorlopende elementen in het hele gebouw waar de bibliotheek haar wortels heeft. De wortels markeren de nakomelingen van kennis, literatuur en begrip, maar het zijn ook hier gekke en wilde nieuwe ideeën die zich vertakken.  

We hebben de bibliotheek op een uitnodigende en open manier kunnen presenteren met een esthetische indruk en we zijn blij om te zien dat de bezoekers er graag hun tijd doorbrengen. We hebben een geweldige samenwerking gehad met Lammhults Biblioteksdesign, die ook onze bezorgpartner is geweest voor andere bibliotheken in de gemeente. Op die manier hebben we gezorgd voor samenhang en uniformiteit voor zowel bezoekers als personeel en een constante kwaliteit verkregen in onze producten waarvan we weten dat ze van hoge kwaliteit zijn. We zijn vooral blij met het 60/30 ronde opbergsysteem dat een dynamische indruk geeft en de boeken op een interessante manier kan etaleren.”

 

 

 

 

Inspiratie

Producten geïnstalleerd bij Vrå Children and Culture House:

 

60/30 Classic Rekkensystem

> Lees verder

Maria Podium

> Lees verder

60/30 Classic Round Rekkensystem

> Lees verder

Box Book Browser

> Lees verder

 

 

 

 

    

    

Heeft u onze hulp nodig?

We ontwerpen bekroonde bibliotheken over de hele wereld voor openbare, academische, zakelijke en gespecialiseerde omgevingen.

Neem contact op met ons ervaren team van architecten als u onze hulp nodig heeft.

> Neem contact met ons op