Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Frisse wind in Paisley: bekroond bibliotheekproject blaast stadscentrum nieuw leven in

De bekroonde Paisley Learning and Cultural Hub is het nieuwe onderkomen van de centrale bibliotheek van Paisley. De nieuwe locatie kadert in een breder initiatief van de Renfrewshire Council om via cultuur en erfgoed het stadscentrum nieuw leven in te blazen en bezoekers aan te trekken. De opdracht voor Paisley Central Library was om een nieuwe dynamische, community-gerichte bibliotheek te creëren in een historisch gebouw in 22 High Street, Paisley.

We zijn erg trots dat wij geselecteerd werden om de ruimte vorm te geven en bij te dragen aan deze essentiële dienstverlening voor de inwoners van Paisley. Na ingrijpende verbouwingen hebben we een uitnodigend, gevarieerd en licht interieur gecreëerd binnen het bestaande vloeroppervlak, met een reeks onderling verbonden ruimtes die een stedelijke sfeer uitstralen.

Voor dit project werden de vier verdiepingen van het voormalige winkelpand volledig gerenoveerd en werd het gebouw voorzien van een moderne voorgevel. De begane grond bestaat uit een ontvangstruimte en een plek waar iedereen welkom is om te genieten van een van de beste bibliotheekfaciliteiten van Schotland.

Een foyer die toegankelijk is vanaf de High Street leidt naar geheime ruimtes in de kinderbibliotheek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Kinderbibliotheek en voorleesruimte met speelstructuur met ontwerpen van de Schotse kunstenares Claire Barclay. De zaal op de eerste verdieping huisvest de hoofdcollectie van de bibliotheek en leidt naar de evenementenruimtes voor vergaderingen en optredens. De tweede verdieping is voorzien van een rustige leeszaal, een studiezaal en een buitenruimte met een verhoogde tuin.

Met prachtige ruimtes voor kinderen en gezinnen, tal van IT-oplossingen en digitale faciliteiten, ruimtes voor evenementen, waaronder het Paisley Book Festival, en natuurlijk plekken waar bezoekers gewoon kunnen genieten van een goed boek.

Op de bovenste verdiepingen bevinden zich onder andere een terras, gemeenschapsruimtes en een studiezaal voor jongeren. Daarnaast kunnen bezoekers gebruikmaken van gratis wifi, computers en zijn er in het hele gebouw voorzieningen om je eigen toestellen op te laden.

Architect
  • The Collective Architecture
Foto's
  • Matt Clayton

Producten die in de De centrale bibliotheek van Paisley, Verenigd Koninkrijk gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws