Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Cultuurhuis met wortels die in de bibliotheek groeien

Vrå Library is een deel van het nieuwe Vrå Children and Culture House dat in november 2021 voor het publiek werd geopend.

Het thema van de bibliotheek – en het cultuurhuis in het algemeen – is het bos en de natuur die tot uiting komen in duurzame materialen en de producten en sculpturen die voor het gebouw worden gekozen. Het gebouw bestaat ook uit een school, kinderdagverblijf, jeugdclub, sport en burgerdienst, die veel culturele ervaringen en aanbod onder hetzelfde dak samenbrengen.

De bibliotheek bevindt zich net aan de hoofdingang en is een plek voor leren, kennis en evenementen. Het bouwt voort op een visie op duurzaamheid en wordt gesymboliseerd door de wortels van de boom die net buiten de bibliotheek in de hoofdingang begint.

"De bibliotheek ligt dicht bij het hart van het gebouw en trekt meer bezoekers omdat het deel uitmaakt van een groter gebouw. Het is – en zou moeten – een plek voor de kinderen, maar er is nog steeds ruimte voor iedereen. We willen dat onze bibliotheek een organische plek is die iets extravagants en verrassends kan bieden. We zijn zo blij met het resultaat", zegt bibliothecaris Frederik Christian Nielsen.

Vrå Openbare Bibliotheek ontving in de zomer van 2022 de prijs voor Beste Schoolgebouw van het jaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws