Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De openbare bibliotheek van Ystad is de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in de stad en heeft een ingrijpende renovatie ondergaan tijdens 2016

Ystad, gelegen aan de Zweedse zuidkust, is een markt-stad met een mix van middeleeuwse en moderne stedelijke omgevingen. Henning Mankell; een van Zwedens meest gelezen auteurs, maakt gebruik van de locatie Ystad in zijn boeken en films over inspecteur Kurt Wallander, waardoor Ystad vandaag niet alleen een toeristische stad, maar ook een filmlocatie is.

De openbare bibliotheek van Ystad is de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Ystad. Het gebouw is ontworpen door architect Claes B Persson en werd geopend in 1983, maar heeft een grote renovatie ondergaan tijdens 2016. De bibliotheek heeft zich gericht op het aantrekkelijk maken van de kinderafdeling; zo werden bv. de grote boekenrekken in heldere kleuren geverfd en ze werden voorzien van geïntegreerde zitplaatsen die uitnodigen om te gaan zitten en te lezen zodat kinderen en jongeren zich kunnen ontspannen.

Het was belangrijk om zich te concentreren op het milieu tijdens het hele renovatieproces; gaande van het hergebruiken en -stofferen van oude stoelen voor in het café tot een milieuvriendelijk gecertificeerde houten vloer dat doorheen de gehele bibliotheek gelegd is.

Alle Frontline rekkensystemen werden voorzien van wielen die zorgen voor flexibiliteit zodat de rekken makkelijk kunnen worden verplaatst tijdens lezingen en culturele evenementen. De Ordrup tijdschriftenkast heeft een perfecte plek in de bibliotheek, haar positie zorgt ervoor dat de inhoud gemakkelijk bereikbaar is voor iedereen, terwijl Info Pods met geïntegreerde LED-verlichting aan de ingang geplaatst werden voor het geval de gebruikers op zoek zijn naar informatie of hulp van de bibliotheekmedewerkers. Boekentorens op wielen worden gebruikt voor vrijstaande presentatie van luisterboeken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws