Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De oude bibliotheek, gehuisvest in een pastorij uit het midden van de achttiende eeuw, was na 30 jaar aan vernieuwing toe

Er werd gekozen voor een nieuw rond gebouw nabij het gemeentehuis. Dankzij de ronde vorm opent het gebouw zich naar de omliggende gebouwen en de straat. De ronde bouw vertaalt de wensen van het bibteam: een duidelijk herkenbare, transparante en leesbare bibliotheek, compact maar ruimtelijk zeer open en flexibel inzetbaar.
De 60/30 rekken volgen de kromming van het gebouw zodat de openheid van de bibliotheek benadrukt wordt. De witte rekken, de ruwe natuurlijke materialen als beton en grenenhout verlenen de bibliotheek een sober en strak design.
Bibliothecaris Chris Delcourte: “De inrichting is het resultaat van een wisselwerking tussen het architectenbureau Dierendonckblancke en het bibteam die elk met hun inzichten en deskundigheid bijdroegen tot het welslagen van het project.
Gedurende het inrichtingsproces was de firma Schulz voor ons een waardevolle partner omwille van hun breed gamma aan meubilair, de gedegen kwaliteit ervan, de mogelijkheid tot maatwerk, hun gedegen kennis over de bibliotheek en uitstekende reputatie.” Overweldigd door een ruimtelijk wow-gevoel bij het binnenkomen, vindt de bezoeker makkelijk zijn weg in de heldere inrichting zodat hij tevreden buiten gaat met een zalig zen-gevoel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws