Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Edda onderzoekscentrum, Reykjavík, Ijsland

Edda is een nieuw monumentaal gebouw in Reykjavik en de thuisbasis van het diverse werk van het Árni Magnússon Instituut voor IJslandse Studies en de faculteit IJslandse en Vergelijkende Cultuurstudies van de Universiteit van IJsland. Het ontwerp van het gebouw is bedoeld om een flexibele omgeving te bieden voor een levendige wetenschappelijke gemeenschap, een ruimte voor zowel stimulerende communicatie tussen studenten, docenten en wetenschappers als rustige academische studie.

Sinds 2008, toen de architectuurwedstrijd werd uitgeschreven voor het ontwerp van het nieuwe Edda-gebouw, voordien bekend als “Huis van IJslandse Studies”, heeft licht altijd een hoofdrol gespeeld in de ruimte.

De nadruk leggen op de combinatie van natuurlijk licht dat mogelijk wordt gemaakt door de constructie van het gebouw en kunstlicht dat geïntegreerd is in de rekken, was een doorslaggevende factor bij het kiezen van het juiste product voor de ruime hal en de omliggende ruimtes.

Het was essentieel dat de rekken pasten bij de kwaliteit van de gebruikte materialen in de constructie. Kleuren, materialen en kwaliteit moesten gecombineerd worden met de mogelijkheid om aangepaste akoestische afwerkingen aan de rekken toe te voegen, waardoor Lingo rekken de perfecte keuze bleken.

We werkten samen met onze partners Þjónustumiðstöð bókasafna in Reykjavik om de beste oplossing voor de klant en het gebouw te ontwerpen, wat resulteerde in het opleveren van een combinatie van statische en mobiele, rechte en gebogen Lingo rekken met verlichting en akoestische elementen.

Zowel bezoekers als personeel zijn het erover eens dat het gebouw en het interieur een natuurlijke ruimtelijke sfeer bieden en verwelkomen de polyvalentie van de verrijdbare rekken die flexibiliteit bieden in de grote zaal voor buitenschoolse evenementen.

Lees meer over het ontwerp van Edda.

Foto's
  • Sigurður Stefán Jónson

Producten die in de Edda onderzoekscentrum, Reykjavík, Ijsland gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws