Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kennisstad in Kiruna

In het Zweedse Kiruna is een onderwijscentrum van 40.000 m2 gelegen in het verlengde van het stadspark, waar verschillende onderwijsfaciliteiten samenwerken: een cultuur- en middelbare school met zowel theoretische- als praktische studierichtingen en een universiteit. Het gebouw huisvest eveneens een sporthal, bibliotheek en tal van expositieruimtes, alsook een café en restaurant.

Het hart van het gebouw bestaat uit een centraal plein dat de verbinding vormt tussen het onderwijsgedeelte en de rest van het stadscentrum. Van hieruit komt de bezoeker in een ruim atrium, waar de activiteiten van de stad en de school samenkomen in een gemeenschappelijke en openbare ruimte. Hier bevindt zich ook de bibliotheek die baadt in het daglicht dankzij het vele glaswerk en de seizoenen onlosmakelijk verbindt met het complex.

In het interieurontwerp is veel nadruk gelegd op het creëren van attractieve ruimtes die refereren aan de natuurelementen. De jaarlijkse veranderingen aan de poolhemel als inspiratiebron, met natuurlijke en onbehandelde materialen die interageren met contrasterende materialen en kleuren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws