Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek van Wick

De bibliotheek van Wick, Verenigd Koninkrijk

Doorheen het hele proces werkte thedesignconcept ltd. nauw samen met de klant, van de ontwerpfase tot de uiteindelijke oplevering.

 

> Meer over het project

Innovatieve ontwerpoplossingen 

High Life Highland werd al in de ontwerpfase van de nieuwe Wick 3-18-campus door het Highland Council aangesproken om te polsen of er ook voor de bestaande openbare bibliotheek – toen nog ondergebracht in het Carnegie-gebouw in het stadscentrum – plaats was in het nieuwe gemeenschapsgebouw op de campus, waar de schoolbib al een receptie moest delen met een ontspanningscentrum.

De uitdaging vroeg om een innovatieve oplossing, met het oog op een flexibele ruimte op maat van een divers publiek, van werkzoekenden en kinderen tot senioren en bezoekers op zoek naar ontspanning. Een bijkomende uitdaging was de combinatie van twee sterk uiteenlopende bibliotheken (een openbare bibliotheek en een schoolbibliotheek) met totaal verschillende diensten (bibliotheekdiensten en ontspanningsdiensten). Een ander belangrijk aandachtspunt was dat het ontwerp het erfgoed van Wick in de kijker moest plaatsen en tegelijk toekomstgericht moest zijn.

Voorbijgangers merken al meteen de kinderafdeling op, dankzij uitnodigende grafische elementen in levendige kleuren en zacht en speels meubilair dat van een bibliotheekbezoek een leuk moment maakt voor de kinderen.

Verspreid over de bibliotheek vind je Cocoon elementen terug, die voor een mooi contrast zorgen met de rekkensystemen en de bezoekers alternatieve zitgelegenheid bieden. Het erfgoed van Wick komt terug in mooie grafische elementen op de muren en op de gebogen rugleuning van een zitmeubel. Het nodigt bezoekers uit alle hoeken van de wereld uit om binnen te gaan en het zich gemakkelijk te maken terwijl ze genieten van hun omgeving.

 

 

 

 

Geloof ons niet op ons woord...

“De samenwerking met thedesignconcept ltd. is vlekkeloos verlopen. Het team had de instructies van meet af aan goed begrepen en steunde op de input van medewerkers en andere betrokkenen om onze visie naar de realiteit te vertalen.

Het eindresultaat is een lichtrijke, moderne en flexibele bibliotheekruimte geworden die tegemoetkomt aan de behoeften van de gemeenschap. Het interieurontwerp is mooi afgestemd op het gebouw en sluit naadloos aan op de campus. De hele ruimte kan moeiteloos heringedeeld worden om grote of kleine events of activiteiten te organiseren en een toenemend aantal bezoekers te verwelkomen.

Vooral de kinderafdeling weet de jonge inwoners van Wick en hun familie te bekoren. Het was schitterend om de gezichten van de kinderen (en hun ouders) te zien toen we de nieuwe bibliotheek openden en ze de ruimte voor het eerst konden ontdekken.”

 

John West
Hoofdmanager Bibliotheken
High Life Highland

 

 

 

 

 

 

Producten die in de bibliotheek van Wick gebruikt worden

Andere projecten