Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een bibliotheek met een commercieel gevoel

Na een proces via openbare aanbesteding won thedesignconcept het project voor het ontwerpen en installeren van de nieuwe Centrale Bibliotheek  te Plymouth.

Het verhaal begon met een nieuw pand want de bibliotheek moest heropenen in het hart van de stad, omringd door diverse commerciële ruimtes. Thedesignconcept was zeer enthousiast om een bibliotheek te ontwerpen die in het oog zou springen en de bezoekers zou aanmoedigen om de bibliotheek te bezoeken. Het ontwerp kwam tot leven rond de “statement tree” die centraal staat in de kinderafdeling en dewelke omringd is door fel gekleurde meubels en op maat gemaakte illustraties waardoor er een levendige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers werd gecreëerd.                                                                    

Daarentegen werd de eerste verdieping totaal ontworpen als stille studieruimte maar het gebruik van, de op Warhol geïnspireerde, vuurtorenillustraties blijven als design element doorlopen vanaf de begane grond doorheen de hele bibliotheek.

Binnenhuisarchitect

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws