Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Centrale bibliotheek van Plymouth

Centrale bibliotheek van Plymouth, Verenigd Koninkrijk

Na een intense aanbestedingsprocedure, waarin thedesignconcept ltd. het opnam tegen enkele geduchte concurrenten, werd de herinrichting van de bibliotheek in Plymouth aan ons team toevertrouwd.

De gemeenteraad van Plymouth besliste om zijn bibliotheek te verhuizen naar het stadscentrum. Die nieuwe locatie speelde een bepalende rol in de interieurkeuze. Gezien de ligging van de bib, te midden van de luxeretailers in het commerciële hart van de stad, stond het team van thedesignconcept ltd. namelijk te popelen om het gelijkvloers een prikkelend interieur te geven met een commerciële vibe en opvallende accenten.

 

> Meer over het project

Grafische elementen op de muren en kleurrijke zones

Bezoekers komen langs de Armada Way de bib binnen en worden langs Cocoon meubelelementen naar de prachtige kinderafdeling geleid, waar een schitterende boom hen opwacht. De boom zet meteen de toon voor de vormgeving van de hele bibliotheek: meubilair in levendige kleuren, in het oog springende grafische elementen op de muren, en eindpanelen waarop een vuurtoren prijkt met een artistieke knipoog naar Andy Warhol. Het interieur op de eerste verdieping contrasteert met dat op het gelijkvloers. Hoewel het vuurtorenthema wordt doorgetrokken – het gaat dan ook om een iconisch beeld van de stad – koos het team hier voor een soberder kleurenpallet, met het oog op een omgeving die de concentratie bevordert.

De boom in de kinderafdeling werd voorzien van speciaal ontworpen acrylbladeren in bonte kleuren, en ook de eindpanelen van de rekken werden voorzien van artistieke en kleurrijke foto’s van de lokale vuurtoren op acryl. Op maat gemaakte bureaus omhelzen als het ware de steunpilaren in de bib en bieden voldoende ruimte voor gebruik van de computers. Grafische elementen op de muren zorgen voor een extra levendige toets in de bib.

Cocoon meubelelementen zorgen enerzijds voor extra zitruimte en anderzijds voor bijkomende displayruimte. Eindpanelen werden voorzien van acrylplaten in vuurtorenthema, in de opvallende en kenmerkende stijl van Andy Warhol. De meer sobere kleuren op de eerste verdieping contrasteren met die op het gelijkvloers, al wordt ook daar een iconisch beeld van de stad Plymouth in de verf gezet.

 

 

 

 


Geloof ons niet op ons woord...

“Onze keuze viel op thedesignconcept ltd. voor de inrichting van de nieuwe centrale bibliotheek van Plymouth, omwille van het opmerkelijke enthousiasme en de toewijding die het team in zijn aanbestedingsdossier en het gesprek legde. Zijn visie op en interpretatie van onze instructies scheppen echt het gevoel in het kloppende hart van de stad te zijn.

Elk aspect van de aanbesteding werd in goede banen geleid, van de laatste wijzigingen aan het ontwerp tot de oplevering. Het hele project was zelfs twee dagen sneller klaar dan gepland.”

Chris Coldwell, hoofdprojectmanager portfoliotransformatie
Gemeenteraad Plymouth

 

 

Producten die in de centrale bibliotheek Plymouth gebruikt worden

Andere projecten