Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een juridische bibliotheek in een nieuw, hedendaags jasje

Sinds 2015 heeft het CSSF, Commission de Surveillance du Secteur Financier, zijn intrek genomen in hun nieuwe pand in het hartje van Luxemburg. Een juridische bibliotheek was noodzakelijk voor de agenten van het CSSF zodat ze makkelijk de documentatie kunnen raadplegen die voorhanden is. De bibliotheek moest ook goed consulteerbaar zijn voor externen.

De metalen rekken in neutrale kleuren werden gekozen om een optisch moderne uitstraling te geven waarbij de aandacht gaat naar de beschikbare documenten en niet zozeer naar het meubilair.

De houten rekken werden gekozen om een evenwicht te creëren tussen het nieuwe interieur en de oudere boeken. Een ander belangrijk element waarmee rekening moest gehouden worden bij de inrichting was dat er een maximum aan documenten op de beperkte oppervlakte gepresenteerd kon worden.

Bibliothecaris Nora Humbert:

"Dankzij de goede signalisatie op de rekken is het voor iedereen makkelijk om snel het juiste document te vinden. De lezers zijn heel tevreden over de nieuwe inrichting en het aantal bezoekers nam fors toe. Reeds in het verleden hebben we positieve ervaringen gehad met Schulz Benelux en ook omdat ze met hun voorstel het beste voldeden aan onze eisen, hebben wij voor hun gekozen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws