Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De bruisende, inclusieve bibliotheek van de toekomst

Ons ultieme doel voor de bibliotheek van Virginia was om een bruisende, inclusieve en toekomstbestendige hub te creëren met verschillende unieke ruimtes, waar elke bibliotheekbezoeker een aangenaam plekje kan vinden om te lezen, te ontspannen, te werken of te spelen.

Vandaag de dag is een bibliotheek namelijk niet alleen een plek om boeken te ontlenen of te studeren, maar ook een ontmoetingsplek waar digitale media, creatie, verbeelding, ontdekking en inclusie centraal staan.
En dat was precies onze ambitie voor de bibliotheek van Virginia. De vernieuwde bibliotheek is nu een toekomstbestendige, flexibele, multifunctionele gemeenschapsruimte, waar naast de traditionele bibliotheekdiensten ook ruimte is voor innovatieve faciliteiten.
Het nieuwe Virginia Civic Cultural and Library Services Centre bevindt zich in het hart van de stad en huisvest zowel de nieuwe bibliotheek als het gerenoveerde Ramor Theatre. De bibliotheek telt twee verdiepingen met een totale oppervlakte van ongeveer 310 m² en geniet een uitstekende zichtbaarheid voor passerende voetgangers en verkeer aan de voorkant van het gebouw. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een tuin en een openluchtauditorium.

Aangezien het nieuwe pand een stuk groter is dan de oude bibliotheek, had de Cavan Library Service de ruimte om een verbeterde, uitgebreide dienstverlening te ontwikkelen voor de lokale gemeenschap. Zo werd bij de op maat gemaakte inrichting van de nieuwe bibliotheek een speciale kinderruimte voorzien op de benedenverdieping en werd er een zone voor jongvolwassenen toegevoegd aan de volwassenenbibliotheek op de eerste verdieping. Door het grotere aantal zitplaatsen zijn er bovendien meer beschikbare studieplekken en wordt de druk tijdens de examenperiodes verlicht.
Met diverse comfortabele zitmogelijkheden verspreid over de hele bibliotheek wordt tegemoet gekomen aan verschillende behoeften en ervaren gebruikers hun bibliotheekbezoek als een ontspannende ervaring die de gezondheid en het welzijn bevordert.

De bibliotheek is ook een plek waar de lokale gemeenschap terecht kan om te studeren, te werken en te creëren. Zo kunnen bezoekers gratis gebruikmaken van snel internet en wifi, en is er een printmanagementsysteem om te printen, scannen en kopiëren, waarmee je zelfs draadloos kan printen vanaf mobiele apparaten en op afstand kan printen van thuis.

Om ervoor te zorgen dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is, hanteerden we de 'design for all' filosofie. Met zijn unieke stijl biedt het vernieuwde pand een boeiende bibliotheekomgeving voor alle bezoekers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws