Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Make-over met upcycling van bestaand rekmeubilair

Het interieur en de inrichting van de bibliotheek was sinds de opening in 1991 amper veranderd. De focus lag zeer sterk op de collectie en er was weinig aandacht voor de beleving van de bezoeker. Met een complete make-over is de inrichting hedendaagser en aantrekkelijker gemaakt.

Bibliothecaris Jeroen De Lathouwer beschrijft het nieuwe concept: ‘Bibliotheken evolueren steeds meer naar plekken waar beleving en ontmoeting centraal staan. We wilden van onze bibliotheek een plek maken waar bezoekers zich welkom voelen, tijd willen spenderen én die flexibel is in haar functies en gebruik. De jeugdafdeling is nu aantrekkelijker voor kinderen waardoor gezinnen veel langer in de bib blijven. Het concept van onze bibliotheek als derde plek waar mensen tijd willen spenderen, slaat duidelijk aan.‘

Bijzonder is dat de bestaande rekken volledig hergebruikt werden. De nieuwe inrichting biedt meer open ruimte en eenheid in de opstelling van de rekken, mede dankzij nieuwe zijwanden in verschillende blauwtinten. Dat kleurgebruik komt terug in het nieuwe zitmeubilair. Nieuw en bestaand meubilair vormt zo een coherent geheel, tot tevredenheid van zowel de doorwinterde leners die al jarenlang naar de bib komen als van nieuwe bezoekers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws