Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een ruime schoolbibliotheek

De International School of Stavanger is een privéschool in de idyllische Madla-wijk van Stavanger, in Noorwegen. De florerende olie-industrie bracht destijds tal van buitenlandse gezinnen ertoe zich in de provincie Rogaland te vestigen, wat in 1966 leidde tot de oprichting van een Amerikaanse school in Stavanger. De lessen vonden aanvankelijk plaats in diverse scholen verspreid over de stad, maar werden in 1982 onder één dak samengebracht. Vandaag telt de school zo’n 540 leerlingen met 40 verschillende nationaliteiten. De meeste leerlingen zijn afkomstig uit de VS, Engeland en Noorwegen.

In samenwerking met Senab Eikeland Stavanger leverde BS Eurobib nieuwe rekkensystemen, balies, prentenboekenbakken en kussens voor de schoolbibliotheek (secundair onderwijs).

De ruime bib is voorzien van tal van uitrustingen die mogelijkheden scheppen voor uiteenlopende activiteiten en invullingen. Een deel van het bibliotheekmeubilair werd van wieltjes voorzien, met het oog op de nodige flexibiliteit. Zo kan het meubilair moeiteloos verplaatst worden om ruimte te maken voor activiteiten.

De ronde rekkensystemen geven knusse omgevingen vorm in de bib, terwijl de zonnegele kleur van het meubilair warmte en frivoliteit uitstraalt, en mooi contrasteert met de andere, meer neutrale kleuren in de ruimte.

Zithoekjes met op de natuur geïnspireerde vormen en een zitpodium bieden plaats voor groepjes en stimuleren sociaal contact tussen de verschillende leerjaren. Ook poefjes, zitkussens, zitzakken en veelzijdige stoelen laten de leerlingen toe uiteenlopende zithoudingen aan te nemen in functie van de beoogde activiteit of het gewenste comfort.

Foto's
  • Tom Haga

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws