Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek van Denny

De openbare bibliotheek van Denny, bij Falkirk, Verenigd Koninkrijk

In november 2016 opende de nieuwe bibliotheek van Denny haar deuren. Thedesignconcept ltd. schonk de inwoners van het Schotse stadje een lichtrijke, uitnodigende en moderne bib.

 

> Meer over het project

Een moderne en dynamische bibliotheek

“Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plaats voor boeken. We zijn er volgens ons in geslaagd een dynamische omgeving te creëren voor ontspanning en om bij te leren, afgestemd op het digitale tijdperk.”

Lesley O’Hare – cultuur- en bibliotheekmanager

 

Als onderdeel van een relanceplan ter waarde van meer dan 8 miljoen euro werd de bibliotheek grondig gemoderniseerd. De bib moest het pronkstuk worden van het hele project en volledig moduleerbaar zijn in functie van de uiteenlopende activiteiten voor de gemeenschap.

Zo omvat de nieuwe bibliotheek een ruimte voor bijeenkomsten, een informele zithoek en een schitterende kinderafdeling met onweerlegbare wowfactor.

 

 

Kleur en contrast

De tienerhoek onderscheidt zich van de kinderafdeling en de rest van de bib met een heel moderne uitstraling en vormgeving. Zwart meubilair met groene accenten en sofa’s met hoge rugleuning maken het heel knus, als een thuis buitenshuis. De kleuren van de tienerafdeling in een hoek van de bib komen ook terug in een centrale pc-tafel, toegankelijk voor alle bibliotheekbezoekers.

Op verschillende plaatsen in de bibliotheek werd zacht zitmeubilair voorzien, om de bezoekers uit te nodigen om plaats te nemen, het zich gemakkelijk te maken en te genieten van de omgeving. Ook de ramen kregen verschillende kleuren. Zodra de zon door de ramen schijnt, vult ze de bibliotheek met een kleurrijke gloed.

Diezelfde neonkleuren keren terug in de bovenplaat van een boekentoren en de legplanken van een displaykast. Aan de ingang kunnen boeken in de kijker worden geplaatst op Mikado presentatiemeubels. Kleurrijke legplanken, inserts en hoekelementen in en tussen de rekken zorgen voor levendige accenten, net als de unieke en in het oog springende quotes op de muren.

 

 

 

 

“Voor de inrichting van de nieuwe bibliotheek van Denny viel onze keuze op thedesignconcept ltd., omwille van de heuse wowfactor in de interpretatie van onze initiële briefing.

Het hele team droeg bij aan een vlotte samenwerking en heeft een duidelijk beeld van hoe een moderne openbare bibliotheek er moet uitzien. Toch stonden de medewerkers open voor onze ideeën en werd het originele ontwerp bijgestuurd in functie van de ruimte, naarmate het project vorm kreeg.

Bovendien is al het meubilair en zijn alle rekken veelzijdig en gemakkelijk verplaatsbaar. Zo kan de indeling van de ruimte in de toekomst nog worden aangepast en kunnen we plaats vrijmaken voor uiteenlopende activiteiten. Ik ben bijzonder blij dat heel wat ideeën die voortvloeiden uit de uitgebreide raadpleging van het publiek in het eindresultaat konden worden opgenomen.

We zijn ontzettend trots op onze nieuwe bibliotheek. Het is een lichtrijke, uitnodigende en moderne ruimte geworden vol kleur. We kijken ernaar uit om vaste en nieuwe bezoekers te verwelkomen in deze prachtige nieuwe voorziening.”


Vikki Ring
Ontwikkelingsbibliothecaresse
Falkirk Community Trust

 

 

Producten die in de bibliotheek van Denny gebruikt worden

Andere projecten