Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Openbare bibliotheek van Barnsley

Library @ the Lightbox, de openbare bib van Barnsley, VK

Na een intense aanbestedingsprocedure wist thedesignconcept ltd. de opdracht binnen te halen voor de levering van rekkensystemen en meubilair voor Library @ the Lightbox in het Britse Barnsley.

Samen met bouwonderneming Henry Boot Construction en het gemeentebestuur van Barnsley namen we plaats aan de ontwerptafel. Het resultaat van deze nauwe samenwerking is een lichtrijke ruimte met kleurrijke accenten en een interactieve kinderafdeling.

 

> Meer over het project

 

 

Enthousiaste reacties

De bibliotheek opende op 13 juli 2019 officieel haar deuren en mocht al meer dan 6.000 bezoekers verwelkomen. Het publiek klinkt alvast enthousiast: “Ik overdrijf heus niet als ik zeg dat Tilly – mijn dochtertje van drie – en ik intussen al een hele dag tussen de kinderboeken hebben doorgebracht. De kinderafdeling is prachtig!

Die ontwerper is echt een genie. De afdeling is buitengewoon doordacht ingericht. Het is een licht- en kleurrijke ruimte die de verbeelding prikkelt, waar je gemakkelijk urenlang met je neus in de boeken kunt spenderen.

Je vindt er tal van leuke en kindvriendelijke plekjes om je in je favoriete boek te verdiepen, van een knusse leesgrot tot individuele stoeltjes in dierenthema met geïntegreerd tafelblad of knusse zithoekjes waar je gezellig samen kunt plaatsnemen.”

Een fantastische review van Michelle, die het in haar blog over kindvriendelijke uitstapjes heeft en als een van de eersten de bib bezocht.

 

 

Bezoekers kunnen in deze ultramoderne bibliotheek terecht voor veel meer dan de conventionele bibliotheekdiensten. Een lab op het gelijkvloers staat helemaal in het teken van de promotie van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Er worden bovendien programmeerworkshops georganiseerd.

Kinderen en volwassenen met autisme kunnen dan weer de rust en geborgenheid opzoeken van een specifiek voor hen ingerichte ruimte.

 

 

Op de eerste verdieping vind je de kinderafdeling, als onderdeel van de leeslounge vol leuk meubilair, felle kleuren, televisieschermen, tablets met videogames en – uiteraard – honderden boeken.

Op de tweede verdieping werd een studieruimte ingericht, met voldoende werkplekken, toegang tot pc’s en gratis wifi voor de hele gemeenschap.

Daarnaast werd een IT-ruimte ingericht met 20 computers en een interactief beeldscherm van 65 inch voor groepslessen en opleidingssessies. De ruimte kan bovendien gebruikt worden voor jobclubs, programmeerlessen voor kinderen en andere digitale activiteiten.

Tegenwoordig wordt nog maar weinig geïnvesteerd in bibliotheken en dreigen tal van bibliotheken de deuren te moeten sluiten. Library @ the Lightbox kwam dan ook als goed nieuws en is een hoeksteen geworden van de gemeenschap in Barnsley.

 

 

Producten die in Library @TheLightbox gebruikt worden

Andere projecten