Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek van Palmers Green

Bibliotheek van Palmers Green, Verenigd Koninkrijk

In september 2015 vond de plechtige heropening plaats van de bibliotheek van Palmers Green, compleet met lintjes en bubbels.

> Meer over het project

Een volledig getransformeerde bibliotheek

Een jaar lang bleven de deuren van deze bibliotheek gesloten en werden de twee verdiepingen van het gebouw voorzien van een hele reeks nieuwigheden. Vandaag vinden de bibliotheekbezoekers naast interactieve tafels, een gadgetbar met internettoegang, elektronische aankondigingsborden en digitale eindpanelen, ook een nieuw ingerichte kinderafdeling, tienerhoek en gemeenschapszaal.

Een reactie van Enfield-raadslid Ayfer Orhan, van de lokale raad voor onderwijs, jeugd en bibliotheken: “Deze bibliotheek onderging een ware metamorfose. Er wacht de bezoekers een aangename verrassing. Het is een aangename plek geworden in het teken van literatuur, kennis, entertainment en nieuwe technologie. Een plek op maat van alle leeftijden en interesses.”

De bibliotheek wordt bezocht om uiteenlopende redenen: voor het gebruik van de computers, om de krant of een magazine te lezen, en uiteraard om een boek te vinden. De bibliotheek van Palmers Green is een meerwaarde voor de gemeenschap. Het interieurontwerp werd afgestemd op gebruikers van alle leeftijden en hun diverse interesses, en geeft gestalte aan een warme, uitnodigende omgeving. 

De kinderafdeling springt meteen in het oog met verbluffende grafische elementen op de muren, die ook in het meubilair terugkomen. Er werd een podium opgetrokken, rondom voorzien van ingewerkte, felgekleurde boekenbakken waarin kinderen door de boeken kunnen snuisteren. In lijn met het digitale thema werd bovendien een groot beeldscherm geïnstalleerd in de bib. De bibliotheek is nu zeven dagen op zeven open en heeft haar status als vlaggenschip meer dan verdiend!

 

 

 

“We konden haast niet wachten op de heropening. Ik sta te popelen om samen met mijn dochter de veranderingen in de bib te ontdekken.”

Stephanie  – buurtbewoonster

 

 

 

 

 

Producten die in de bibliotheek van Palmers Green gebruikt worden

Andere projecten