Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kussens

Fantasierijk bibliotheekmeubilair


Kussens ... je vindt ze in de meest uiteenlopende kleuren, vormen en materialen. Als decoratief element gaan ze moeiteloos op in het interieur van de bib, terwijl ze door elke bezoeker gebruikt en verplaatst kunnen worden.

Zitten, spelen, stapelen ... Je kunt er alle kanten mee op.

 

Olivia zitkussen

Het handige, comfortabele en zachte Olivia zitkussen voegt een speelse en kleurrijke noot toe aan het bibliotheekinterieur.

De zitkussens met slijtvaste hoes zijn gemakkelijk te combineren en geschikt voor intensief dagelijks gebruik als extra zitplaats of als decoratief element op de vloer, bank of trap. 

> Lees meer

Mia zitkussen

Mia zitkussen is perfect in combinatie met bijvoorbeeld ons Maria podium, om er moeiteloos een knus zitmeubel van te maken. 

Het Mia zitkussen is aan de onderzijde voorzien van 2 velcrostrips om het kussen gemakkelijk op een trap, bank of ander oppervlak te kunnen bevestigen en zo het zitcomfort te vergroten. Het zitkussen is verkrijgbaar in vier prachtige kleuren.

> Lees meer

 

Eva schuimzitkussen

Dit stevige schuimkussen is geschikt als speelse bibliotheekzitplaats en is vervaardigd uit materialen die vaak gebruikt worden om de motorische vaardigheden van kinderen te stimuleren. Dankzij zijn stevige vorm kunnen kinderen op het schuimkussen gaan staan of springen.

Het is bovendien gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen. Eva voegt een vrolijke noot toe aan elke bibliotheekruimte, op de vloer, bank of trap. 

> Lees meer

Gemakkelijk te verplaatsen met een kussenwagen

Bovenop hun speelse ontwerp en veelzijdigheid, zijn de kussens ook gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen met een kussenwagen.

De grootte van de wagens is afgestemd op het formaat van de kussens. Ze zijn handig in gebruik en nemen amper plaats in. 

> Lees meer

 

 

 

 

 

5 gebruikstips

Zo gebruik je de kussens in de bib

Gewichtheffen, avonturen beleven, opvrolijken ...

Alles is mogelijk!

Onze kussens zijn geschikt voor tal van toepassingen en gelegenheden. We geven je alvast vijf tips mee voor het gebruik van onze kussens in de bib.


> Lees hier onze 5 tips

 

 

Onze bibliotheekkussens in de praktijk

 

Katrinebjergskolen, Aarhus, Denemarken

“De kussens creëren veel extra zitplaatsen in onze bibliotheek. Nu kunnen de leerlingen samenzitten voor uiteenlopende activiteiten. Dankzij de kussens kunnen we ook kleine hoekjes inrichten waar de leerlingen aan de slag kunnen."

- Pedagogisch consulente Louise Bro, Katrinebjergskolen

 

Basisschool Katrinebjergskolen, in het Deense Aarhus, koos voor Eva kussens in blauw- en groentinten. De kussens worden op verschillende locaties in de schoolbibliotheek gebruikt, bijvoorbeeld op de leestrap aan het raam, waar veel natuurlijk licht de bib binnenkomt, of in de kleine, gezellige leesgrotten, waar de kinderen de rust kunnen opzoeken en ongestoord een boek kunnen lezen.

 

 

Haderslev Realskole, Denemarken

“We zijn bijzonder blij dat we deze kussens hebben gevonden. De kussens zijn duurzaam en geschikt voor alle kinderen. Dankzij het handige gaatje in het midden kunnen leerlingen van alle leeftijden de kussens zelf weer opbergen. En met de kussenwagen is alles vlot opgeruimd en nemen de kussens weinig plaats in beslag.”

- Leerkracht Tina Vad, Haderslev Realskole

 

Haderslev Realskole koos voor de Olivia en Eva kussens voor wekelijkse activiteiten in de schoolbibliotheek. De activiteiten moeten bij de kinderen de interesse voor het lezen en literatuur prikkelen. Met de kussens kunnen verschillende hoekjes worden ingericht wanneer veel leerlingen samen in de schoolbibliotheek aanwezig zijn.

    

    

 

 

Inspiratie

 

Openbare Bibliotheek Vejen, Denemarken

Openbare Bibliotheek Vejen, Denemarken

Openbare Bibliotheek Herrenhausen, Hannover, Duitsland

Openbare Bibliotheek Herrenhausen, Hannover, Duitsland

Skolen i Sydhavnen, Kopenhagen, Denemarken

Skolen i Sydhavnen, Kopenhagen, Denemarken

 

 

 

 

Meer inspiratie