Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nieuw prestigieus project in Caen-la-Mer, Frankrijk

30 juni 2016 / Projecten

Ons zusterbedrijf, BC Intérieur, werd verkozen om het meubilair te leveren voor de nieuwe bibliotheek in Caen-la-Mer, Calvados, Frankrijk

De nieuwe bibliotheek in Caen-la-Mer is ontworpen door de bekroonde architect Rem Koolhaas van de beroemde internationale architecten studio OAM en wordt eind 2016 geopend.

Met een oppervlakte van 12 000 m², verdeeld over 4 verdiepingen, zal het toekomstige gebouw gevestigd worden tegenover het meer “Saint-Pierre” in Caen. Het gebouw is vrij open van west naar oost met een royale natuurlijke lichtinval dankzij zijn volledig transparante en horizontale open structuur en is ontworpen om het gevoel van een ​​stedelijk forum uit te stralen.

In de vorm van een kruis, zal de bibliotheek 4 afdelingen huisvesten: kunst in de oostelijke vleugel, sociale wetenschappen in het zuiden, literatuur in het westen en wetenschappen en technische wetenschappen in het noorden. Het zal ook nieuwe diensten aanbieden, in het bijzonder een auditorium, tentoonstellingsruimten, een café/restaurant en nog veel meer.

De bibliotheek van Caen-la-Mer streeft ernaar om te innoveren door nieuwe en verbeterde dienstverleningen aan te bieden en om zo aan de nieuwe verwachtingen van de gebruikers te voldoen waardoor de bibliotheek misschien wel een tweede thuis wordt voor de bibliotheekbezoekers.

In samenwerking met de architecten, zal BC Intérieur het interieurontwerp leveren en ze zullen ervoor zorgen dat deze bibliotheek uniek wordt.

Dit project is slechts één van de vele prominente Franse bibliotheekprojecten waar wij bij betrokken geweest zijn.

De openbare bibliotheek François Villon in Bourg-la-Reine, die net bekroond werd met de "Award of Interieur Space 2015" door Livres Hebdo, is een mooi voorbeeld van een  samenwerking tussen een architect en de bibliotheek zelf. Het resultaat toont aan dat het esthetische geen voorrang heeft op het functionele of vice versa.