Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nederlandse bibliotheek verkozen tot publieke bibliotheek van het jaar 2018

1 oktober 2018 / Projecten

Nederlandse bibliotheek verkozen tot publieke bibliotheek van het jaar 2018

Bibliotheek School 7 in Nederland, Den Helder wint IFLA 2018 award.

In totaal hebben 35 bibliotheken uit 19 verschillende landen zich aangemeld en de winnaar werd bekendgemaakt op de jaarlijkse bijeenkomst van de International Federation of Library Associations (IFLA), die plaats vond in Kuala Lumpur, Maleïsië.

De award wordt gegeven aan bibliotheken die nieuw zijn gebouwd of zijn gehuisvest in een verbouwd pand dat daarvoor nog geen dienst deed als bibliotheek. De deelnemers worden beoordeeld op zes verschillende criteria en de winnaar is de bibliotheek die een open en functionele architectuur het beste combineert met nieuwe digitale oplossingen, lokale cultuur en duurzaamheid. De award wordt vergezeld met een geldprijs van 5000 dollar.

School 7 is gekozen door zijn unieke combinatie van oude en nieuwe architectuur. Het gebouw, een 100 jaar oude school, heeft lang leeg gestaan voordat deze omgebouwd werd naar een bibliotheek.
De bibliotheek is nu toegankelijk voor iedereen.
We feliciteren School 7 met deze prestigieuze prijs en zijn trots dat wij het bibliotheek meubilair hebben kunnen leveren van zo’n succesvolle bibliotheek.

Meer inspiratie