Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De openbare bibliotheek van Herning krijgt de RENOVER prijs 2015

10 september 2015 / Projecten

De openbare bibliotheek van Herning is het beste renovatieproject van Denemarken

"De renovatie van de openbare bibliotheek van Herning is een geweldig voorbeeld van hoe je, door renovatie, een volledig nieuwe functie aan een gebouw kan geven en het zo om kunt vormen tot een centraal punt binnen de gemeente. “Het indrukwekkend aantal bezoekers bewijst dit ", zegt Jesper Nygaard, manager van Realdania, die samen met GI verantwoordelijk is voor de RENOVER prijs.

Het belangrijkste doel van de uitgebreide en indrukwekkende renovatie van het oude magazijn naar een moderne bibliotheek is, om een ​​gemeenschappelijk cultuurcentrum te maken voor de burgers. En dat is gelukt! Sinds de opening van de bibliotheek in augustus 2014, zijn er al meer dan 375.000 bezoekers langs geweest- aanzienlijk meer dan dat de bibliotheek had op zijn vorige locatie.

Dit jaar is het de derde keer dat Realdania en GI de RENOVER prijs gunnen aan een uitstekend renovatieproject. Men hoopt dat het winnende project inspiratie zal geven aan toekomstige renovatieprojecten en op die manier Denemarken zal gericht worden op vernieuwing.

Lees meer over onze interieurinrichting van de openbare bibliotheek van Herning