Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Culturele mijlpaal met meer dan een miljoen titels

Gebouwd langs de historische Dubai Creek en ontworpen in de vorm van een traditionele islamitische lessenaar, is de Mohammed bin Rashid Library een kenmerkend centrum voor cultuur en kennis in Dubai. Het beslaat zeven niveaus en is nu de thuisbasis van meer dan een miljoen titels die beschikbaar zijn in meerdere talen, zowel fysiek als digitaal. Lammhults Biblioteksdesign won de aanbesteding om het volledige interieur van dit majestueuze gebouw te ontwerpen en in te richten.

De faciliteit herbergt negen afzonderlijke bibliotheken, gewijd aan alles van media en kunst tot zakelijke titels, internationale tijdschriften, kaarten en atlassen, boeken voor kinderen en jong-volwassenen, en een speciale collectie archiefmateriaal. Dit is naast een amfitheater binnen en buiten, een literair museum en tentoonstellingsruimte, een conferentiecentrum, een café met twee verdiepingen en een cadeauwinkel.

Deze ongelooflijke bibliotheek biedt een platform voor intellectuele, literaire en fantasierijke geesten in de hele regio en zelfs in de wereld. Wat nog belangrijker is, het is ook een milieuvriendelijke bibliotheek die de hoogste duurzaamheidsnormen hanteert.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws