Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek van Eltham

Een kleurrijke combinatie van nieuwe en hergebruikte elementen

Eind 2021 werden we door GLL* aangesteld voor de volledige herinrichting van de bibliotheek van Eltham, Verenigd Koninkrijk. Ons eigen, toegewijde ontwerpteam boog zich over het hele project, van a tot z.

> Meer over het project

 

 

 

*) GLL is een non-profitorganisatie die meer dan 250 sport- en vrijetijdsfaciliteiten en bibliotheken beheert namens lokale autoriteiten in het VK.

De volwassenen- en jeugdafdeling

Het centrale gedeelte van de bibliotheek, waar de volwassenen- en jeugdliteratuur te vinden was, werd volledig onder handen genomen. Ons team wierp zijn deskundige licht op elk aspect van de herinrichting, waaronder:

  • Een nieuwe visuele identiteit en een typerend kleurenpalet, afgestemd op de wensen van de klant en met het oog op een interieurinrichting op maat.

  • Een unieke vloerbekleding met een ontwerp dat het algemene kleurenpalet en de lay-out van de bib volgt, waardoor de vloer een bijkomend accent wordt in plaats van een uitdaging voor de ontwerpers. 
  • Exclusieve decoratieve elementen op de muren en de eindpanelen van de rekkensystemen, die bijdragen tot de vastgelegde visuele identiteit. 

  • Displaykasten tussen de rekkensystemen, die voor een mooi contrast met de bestaande rekken zorgen en tegelijk extra uitstalmogelijkheden bieden voor boeken en media. 

  • De zorgvuldige selectie van nieuw meubilair met stoffen bekleding in functie van het interieurontwerp van de bib.

Los van het opvallende, nieuwe ontwerp, weerspiegelt de nieuwe volwassenenafdeling onze inspanningen op weg naar een duurzame consumptie. Zo maakten de upcycling en het hergebruik van de bestaande rekkensystemen de aankoop van nieuwe rekken overbodig.

 

 

Children’s library

In 2018 werd in de kinderafdeling van de bibliotheek van Eltham een ‘magische verhalentuin’ ingericht. De aanpassing van het ontwerp en de verdere ontwikkeling van de gebruikerservaring plaatsten het ontwerpteam voor een heuse uitdaging.

Gezien het succes van het bestaande thema, ging onze aandacht vooral uit naar de verdere uitwerking ervan, om de betoverende ervaring te versterken met visuele en interactieve elementen op maat, waaronder:

  • Kleurrijke stoffen van Patternistas voor de bekleding van het meubilair, met accenten die in dialoog treden met de kleuren van de andere elementen op eindpanelen en muren. 

  • Rekkensystemen met kleurrijke eindpanelen in het thema van de verhalentuin. 

  • Een bijpassende boekenbank, speciaal ontworpen door een kunstenaar.

De nieuwe kinderafdeling werd ingericht in een centraal en open atrium, waardoor de duidelijke afbakening van de zone het team voor een heuse uitdaging plaatste, om het onderscheid met de andere bibliotheekinvulling in de verf te zetten. Onze ontwerpers vonden een oplossing in het gebruik van akoestische panelen met een uniek en kleurrijk decoratief ontwerp rondom de kinderafdeling, waardoor het onderscheid duidelijk is, zonder afbreuk te doen aan de visuele identiteit.

De nieuwe en kenmerkende invulling schenkt deze centrale plaats in de bibliotheek een nog levendiger en interactiever karakter.

 

 

 

Producten die in de Openbare bibliotheek Eltham gebruikt worden

Andere projecten