Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een bibliotheek met verborgen plaatsen

Gottsunda is een wijk in Uppsala met ongeveer 10.000 inwoners. De bibliotheek verhuisde naar een nieuw pand in 2012 met 1.000 m2 tot haar beschikking. De bibliotheekvoorzieningen zijn gekoppeld aan de collegezalen, het theater en een restaurant die samen het "cultuurpunt" vormen; een flexibele ontmoetingsplek voor zowel reflectie als ervaringen.

Als onderdeel van de renovatie moest de bibliotheek een open, uitnodigende ruimte worden, maar tegelijkertijd moesten er ook plekken zijn voor de kinderen om er tot  rust te komen en zich te kunnen ontspannen. De deur naar deze fantastische kamer zit verborgen achter een boekenkast - zoals zo vaak in de wondere sprookjeswereld.

Doorheen de gehele bibliotheek werd er een combinatie van Frontline en het ronde Slimline rekkensysteem gebruikt om verschillende departementen te creëren. In plaats van één en dezelfde soort houtfineer te gebruiken voor alle rekkensystemen, heeft de bibliotheek gekozen voor drie verschillende houtfineersoorten: eiken, berken en essen. In de kinder-/jeugdafdeling werden gelakte Linnéa boekenbakken in verschillende hoogtes gebruikt voor de prentenboeken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws