Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nieuw bibliotheekontwerp op een tijdelijke locatie

Door een brandstichting in de bibliotheek van Larvik in 2019 werden grote delen van het gebouw beschadigd. Het gevolg was dat de bibliotheek zijn deuren moest sluiten. De bibliotheek is nu tijdelijk ondergebracht in een voormalig shopping center tot het nieuwe gebouw klaar is.

In het ontwerp van de bibliotheek is er rekening mee gehouden dat 1700 meter rekken op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier moet georganiseerd worden, en dit binnen een oppervlakte van 2000m² met veel glaswanden. Flexibiliteit is erg belangrijk in de tijdelijke bibliotheek, want de meubels en rekken moeten ook in het nieuwe gebouw worden gebruikt. Om die reden staat zo goed als alles op wieltjes. Zo kunnen de meubels en rekken makkelijk verplaatst worden.

Het is gelukt om in de bibliotheek compacte ruimtes te combineren met meer open ruimtes. De open ruimtes laten toe om iets grotere evenementen en bijeenkomsten te organiseren. Er is een ruimte speciaal ingericht voor lessen en andere georganiseerde activiteiten voor kinderen en jongeren tijdens de dag. Voor studenten is er een aparte afdeling met een kleine leesruimte en twee grotere ruimtes voor groepen.

Zowel de kleurkeuze als de namen van de verschillende ruimtes werden beïnvloed door lokale verankering en identiteit. Het beukenbos en de zee waren een inspiratie voor de bibliotheek, en de boeken en quotes van de lokale, gekende auteur Ingvar Ambjørnsen hebben een prominente plaats gekregen in de bibliotheek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws