Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Fusie van een nieuwe holistische bibliotheek

In 2020 fuseerden de gemeenten Meland, Lianås en Radøy tot de nieuwe gemeente Alver en begon het proces van een gedeelde openbare bibliotheek met drie afdelingen. In het midden van het “Knarvik Senter” dat net buiten Bergen ligt, bevat de nieuwe Strila-bibliotheek nu een holistische collectie om aan de behoeften te voldoen van het grote aantal inwoners van deze nieuwe gemeente.

De Strila bibliotheek is gebaseerd op informatie en kennis en heeft de grootste collectie non-fictieboeken van de drie afdelingen. De vorige bibliotheek had een oppervlakte van 450 vierkante meter en is nu gemoderniseerd en uitgebreid tot 800 vierkante meter. De bibliotheek biedt lesruimtes, een evenementenruimte en een aparte kinderafdeling.

De bibliotheek moet meer diensten leveren en daarom zijn medewerkers en bezoekers afhankelijk van flexibiliteit. Veel van de rekkensystemen en presentatiemeubels zijn uitgerust met wielen, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. In de kinderbibliotheek maken kleurrijke display- en opbergmeubels, evenals ronde, lage rekkensystemen met geïntegreerde zitgelegenheid, het mogelijk om volledig op te gaan in de wereld van boeken.

Om een modieuzer en zachter interieurontwerp te maken, zijn er ook veel kleine en mobiele presentatiemeubels gebruikt, in speciale gelakte kleuren die de rest van het bibliotheekontwerp aanvullen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws