Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De recent gerenoveerde bibliotheek heeft een grote toename in het aantal bezoekers

In de eerste maand na de opening, bezochten 6380 mensen de openbare bibliotheek van Billund, dit is een stijging van 20% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Billund is dé hoofdstad voor kinderen! Het gemeentebestuur van Billund heeft een visie: Van de stad een geweldige plaats maken om op te groeien en zich te ontwikkelen. Ze streven ernaar om wereldburgers te creëren met kennis en capaciteiten die zijn ontstaan door leren, spelen en creativiteit. Het doel is dat de resultaten, projecten en kennis ook voordeel bieden aan kinderen en dit zowel regionaal, nationaal als internationaal.

De visie is om van Billund een nationaal en internationaal centrum voor kinderen, creativiteit, spelen en leren te maken dat gecreëerd werd door het gemeentebestuur van Billund  en de LEGO Stichting in 2012.

Mede door deze visie, is de openbare bibliotheek van Billund gerenoveerd en gemoderniseerd en draagt deze bij tot het creëren van een netwerk voor kinderen waar ze hun culturele ervaringen kunnen opdoen en op een creatieve manier kunnen leren.

De bibliotheek is in elk detail ontworpen met de focus op het inspireren van kinderen en mensen van alle leeftijden, om te leren en nieuwe dingen te ontdekken, gebaseerd op een mix van vrij spelen, lerend ontdekken en fysisch bewegen.

Ole Bisbjerg, hoofd van de bibliotheken, burgerdiensten en musea, zegt:

“Het is heel leuk om te zien dat burgers, al zo snel na de opening, de bibliotheek hebben goedgekeurd en zeer frequent gebruiken. We hebben veel gelukkige kinderen en volwassenen die de bibliotheek bezoeken en we zijn blij verrast door het indrukwekkende interieur ontwerp en de vele mogelijkheden van de bibliotheek, en dit alles in de hoofdstad voor kinderen.”

Ontwerp van interieurelementen en ruimtelijke ordening: Rosan Bosch Studio

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws