Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Universiteit van Bedfordshire

Universiteit van Bedfordshire, Verenigd Koninkrijk

De universiteit van Bedfordshire investeerde onlangs meer dan 50 miljoen euro in een nieuwe en hypermoderne bibliotheek op haar campus in Luton. De levering van het meubilair voor het project – goed voor een oppervlakte van 7.400 m2, gespreid over negen verdiepingen – werd toevertrouwd aan thedesignconcept ltd.

 

> Meer over het project

Een brede waaier aan meubilair

In nauwe samenwerking met het projectteam van de universiteit en met MCW Architects bracht thedesignconcept ltd. de inrichting van het gebouw tot een goed einde, met een brede waaier aan meubilair, waaronder:

  • Studeerplekken voor collectief of individueel werk, met geluidsabsorberende wanden
  • Het modernste IT- en AV-meubilair
  • Modern en comfortabel zitmeubilair met geïntegreerde technologie
  • Ingewerkte stopcontacten met kleurcode
  • Vergaderruimtes
  • Cafetaria

 

 

 

“Thedesignconcept ltd. stelde buitengewoon creatieve ideeën en oplossingen voor in dit project. Het team had een scherp oog voor detail en bood uitstekende ondersteuning, wat bijdroeg tot het enorme succes. Samen hebben we een fantastisch bibliotheekinterieur samengesteld, gespreid over negen verdiepingen, dat enthousiast werd onthaald door de hele universiteit.”

- Leo O'Neill
 hoofd van het bibliotheekproject
 Universiteit van Bedfordshire, VK

 

 

 

 

Een mix van meubilairoplossingen

Thedesignconcept ltd. reikte tal van meubilairoplossingen aan voor de universiteitsbibliotheek. Op de negen verdiepingen werd heel wat studeerruimte gecreëerd, zowel voor individueel gebruik als voor kleine en grote groepen. Het kleurrijk beklede zitmeubilair biedt de studenten het nodige comfort en schept een ontspannen sfeer.

Op verschillende plaatsen in de bibliotheek zijn hokjes te vinden in verschillende kleuren. De hoge rugleuningen van de armstoelen met geïntegreerd werkblad dempen de omgevingsgeluiden. Dankzij Pluto stopcontacten met dubbele USB-aansluiting kunnen de studenten dan weer zorgeloos aan de slag op hun laptops. Ronde vijfpersoonstafels met geïntegreerde computerschermen die automatisch op-en-neer bewegen, kunnen indien nodig voldoende vrij werkoppervlak bieden. Ook de toetsenborden, computermuizen en kabels kunnen netjes worden opgeborgen. De studeerhokjes scheppen een mooi contrast met de bestaande rekkensystemen en vullen de universiteitsbibliotheek met kleurrijke accenten, met een moderne look als resultaat. 

De sobere stoelen met verchroomd onderstel in de cafetariahoek van de receptie kregen verscheidene kleuren, afgestemd op het bibliotheekinterieur. Verspreid over de bibliotheek vinden de studenten ook stoelen met slede-onderstel, terwijl een kantelbare versie twee zitposities mogelijk maakt voor maximaal comfort en voldoende ondersteuning. Stapelbare stoelen met gestoffeerde zitkussens kunnen moeiteloos worden opgeborgen voor extra ruimte indien gewenst.

 

 

 

 

Andere projecten