Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Great Sankey Neighbourhood Hub

De eerste volledig geïntegreerde en dementievriendelijke bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk

De ‘Great Sankey Neighbourhood Hub’ dingt als eerste openbare gebouw mee naar de Gold Award van het Dementia Services Development Centre of ‘DSDC’ van de universiteit van Stirling. De award wordt specifiek uitgereikt aan dementievriendelijke architectuur- en ontwerpprojecten en voorzieningen. Deze buurthub in Great Sankey, bij Warrington, wordt opgeworpen als de eerste volledig geïntegreerde en dementievriendelijke welzijnsvoorziening en bibliotheek in het Verenigd Koninkrijk.

De hub brengt namelijk gezondheids-, ontspannings- en bibliotheekdiensten voor de gemeenschap samen onder één dak. Thedesignconcept ltd. werkte samen met alle betrokkenen om tot een ontwerp te komen dat nauw aansloot op de originele visie van de architect. Aangezien we met de hub streven naar een erkenning door de DSDC als eerste dementievriendelijke openbare gebouw, gingen we op zoek naar goede praktijken ter zake, om een omgeving vorm te geven op maat van personen met dementie.

 

> Meer over het project

 

 

       

        - Daniela Hislop, thedesignconcept ltd.

Great Sankey Neighbourhood Hub

“De Great Sankey Neighbourhood Hub is een grote meerwaarde voor de gemeenschap en biedt talloze voordelen voor mensen van alle leeftijden, en dat nog vele jaren lang. Ik ben blij dat we deze eerste fase achter de rug hebben, en dat de lokale gemeenschap binnenkort van deze hypermoderne buurthub gebruik kan maken. Dit gebouw is veel meer dan een ontspanningscentrum. De hub krijgt naast een fantastische bibliotheek ook een waaier aan cultuur-, gezondheids- en wellnessdiensten. Ik ben bijzonder trots dat het om een dementievriendelijk gebouw gaat, dat garant staat voor een hedendaagse en toegankelijke dienstverlening voor de lokale gemeenschap.

- Raadslid Tony Higgins

 

In nauwe samenwerking met LiveWire en Walker Simpson Architects ontwierp thedesignconcept ltd. meubilair op maat en selecteerde het team specifieke stoffen met het oog op het gebruik van de hub door personen met dementie. Het gebouw huisvest naast een bibliotheek ook ontspanningsvoorzieningen, van een wellness- en fitnesscentrum tot tennisvelden en een zwembad.

De tweede fase van het project wordt in de zomer van 2018 opgeleverd.

 

 

 

 

 

 

Producten die in de Great Sankey Neighbourhood Hub gebruikt worden

Andere projecten