Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek & workshopruimte van Rugby

Bibliotheek & workshopruimte van Rugby, Verenigd Koninkrijk 

Als onderdeel van de Warwickshire-raamovereenkomst mocht thedesignconcept ltd. het meubilair leveren voor de bibliotheek van Rugby en er ook een ‘Let’s Make’-workshopruimte inrichten.

Er werden nieuwe rekkensystemen en nieuw meubilair geplaatst in de hele bib. We wilden met onze herinrichting een functionele ruimte vormgeven op maat van alle gebruikers. Het diverse zitmeubilair en de verschillende studieplekken nodigen de bezoekers uit om tijd door te brengen in de bibliotheek en creëren een thuisgevoel buitenshuis.

> Meer over het project

Een speelterrein voor kinderen, jongeren en volwassenen

De nieuwe kinderafdeling is een licht- en kleurrijke ruimte geworden waar kinderen tijd kunnen doorbrengen op de stoeltjes in dierenthema, op het zachte zitmeubilair en in de Cocoon zitelementen, met hun neus in de boeken. Een opvallende stoel biedt de perfecte plek voor een voorleessessie en nodigt de ouders uit om samen met hun kinderen plaats te nemen en een goed boek te lezen.

Op de mezzanine richtten we verschillende zones in, voor een efficiënt gebruik van alle beschikbare ruimte. Er werden ook computers en studieplekken voorzien. Dankzij de stopcontacten op het tafelblad kunnen bezoekers bovendien op hun eigen toestellen aan de slag, en ook aan de hoge tafels met bijhorende stoelen kunnen ze comfortabel werken of studeren.

De ‘Let’s Make’-workshopruimte biedt de gemeenschap dan weer toegang tot een waaier aan digitale en creatieve technologieën, uitrustingen en voorzieningen, om nieuwe ideeën uit te werken of uiteenlopende creaties vorm te geven. De workshopruimte omvat onder meer robotica, 3D-printers en naai- en borduurmachines. De ruimte werd ontworpen als plaats om kennis op te doen, digitale vaardigheden te verwerven of aan te scherpen, om de mensen meer vertrouwen te geven en aan te sporen om ‘out of the box’ te denken.

 

 

 

 

Geloof ons niet op ons woord...

“Het ging om een moeilijk in te richten ruimte met vreemde hoeken, waar heel wat materiaal een plaatsje moest krijgen. We wilden de nieuwe ‘Let’s Make’-ruimte een hightechuitstraling geven, zonder in een futuristische look te vervallen. Thedesignconcept ltd. bracht die uitdaging tot een goed einde. Het resultaat is aantrekkelijk, functioneel, gebruiksvriendelijk en vernieuwend.”


Ayub Khan
manager algemene dienstverlening
afdeling middelenbeheer
Raad van het graafschap Warwickshire

 

 

Producten die in de bibliotheek van Rugby gebruikt worden

Andere projecten