Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek van Newport Pagnell

Bibliotheek van Newport Pagnell, Verenigd Koninkrijk

De bibliotheek van Newport Pagnell opende in december 2019 haar deuren voor het publiek, na een grondige herinrichting.

Na een aanbestedingsprocedure werd thedesignconcept ltd. aangesteld voor het ontwerp en de installatie van rekkensystemen en meubilair in de nieuwe ruimte.

In lijn met de gedetailleerde instructies van LGSS, deelde thedesignconcept ltd. de ruimte op in verschillende zones, met een visueel aantrekkelijke invulling voor jong en oud.

> Meer over het project

Kleurrijke visuele elementen en flexibiliteit

Ons Ratio rekkensysteem garandeert een volledige flexibiliteit. De vrijstaande rekken op wieltjes kunnen indien nodig verplaatst worden, om ruimte te maken voor events.

Eindpanelen met displayruimte maken regelmatige voorraadupdates mogelijk, terwijl bestsellers of aanbevolen lectuur in de kijker kunnen worden geplaatst.

Aangezien het personeel niet continu beschikbaar is, wilde LGSS bovendien een selfservicebibliotheek. In een specifieke zone kunnen gebruikers voortaan op eigen houtje boeken ontlenen en weer inleveren.

Ter herinnering aan de maanlanding van 1969 – het jaar waarin de bib van Newport Pagnell voor het eerst de deuren opende – prijkt op de muur van de kinderafdeling een kleurrijke raket en werd centraal in de afdeling een heuse ‘leesraket’ voorzien.

Opvallend meubilair en levendige visuele elementen bakenen de kinderafdeling verder af. Vanop het zachte zitmeubilair langs de ramen kunnen ouders een oogje in het zeil houden terwijl de kinderen spelen. Het is bovendien de ideale plaats om te ontspannen met een boek in de hand.

 “Bedankt om de bibliotheek van Newport Pangell zo’n prachtig interieur en meubilair te schenken. Sinds gisteren plaatsen we alle boeken opnieuw in de rekken, en alle medewerkers zijn laaiend enthousiast over de nieuwe look van de bib, die voortaan een heuse wowfactor heeft. Vooral de leesraket en muurtekening in de kinderafdeling stelen de show.”

Helen Bowlt - manager bibliotheekdiensten

 

 

 

Producten die in de bibliotheek van Newport Pagnell gebruikt worden

Andere projecten