Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nieuwe iconische bibliotheek

Gelegen in een stad waar meer dan de helft van de inwoners actieve bibliotheekkaarthouder is, heeft de nieuwe centrale bibliotheek van Calgary haar oppervlakte met 66% uitgebreid om meer bezoekers en hun verschillende bibliotheekbehoeften te voorzien. De bibliotheek heeft nu een oppervlakte van 22.000 vierkante meter verdeeld over vier verdiepingen met 7.000 meter aan legborden en plaats voor 450.000 boeken en collecties.

De bibliotheek wordt beschouwd als een van 's werelds meest dynamische en inspirerende openbare bibliotheken. Het is een populaire bestemming geworden voor inwoners van de stad die er komen om te lezen, studeren en mensen te ontmoeten. Het is een gemeenschapscentrum, waar mensen uit verschillende groepen samen kunnen komen.

Ontwerpers Snøhetta en Dialog hebben nauw samengewerkt, van het uitwerken van een concept tot de uitvoering van het project. Het gebouw van vier verdiepingen hoog is ontworpen volgens de LEED Gold-normen (Leadership in Energy and Environmental Design - beoordeling voor milieuvriendelijke gebouwen). Gebouwd over de LightRail-sporen (LRT) biedt het iconische gebouw met boogvorm een nieuwe verbinding tussen Downtown Calgary en de opkomende wijk East Village.

Bezoekers betreden de bibliotheek in het enorme atrium met luchtkoepel en trappenhal met zicht over alle verdiepen. Het houten gebogen materiaal zorgt voor een warme sfeer en helpt de akoestiek in het atrium te regelen.

De nieuwe bibliotheek beschikt over ruime lees- en studeerruimtes, een enorm kinder- en tienergedeelte, meer dan 30 vergaderruimtes, een café, een theaterzaal met 350 zitplaatsen en buiten nog 7.000 vierkante meter aan oppervlakte voor bijeenkomsten.

We hebben ons Slimline-reksysteem geleverd dat is aangepast aan de eisen van zowel de architecten als de bibliotheek. De rekken zijn laag gehouden, zodat de bezoekers een overzicht bewaren over de bibliotheek. LED-licht is geïnstalleerd op elk legbord met bijna onzichtbare armatuur en bedrading. De houten delen van de planken zijn gemaakt zonder toegevoegde formaldehyde en dragen zo bij aan de LEED Gold-status van de bibliotheek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws