Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Missie: het gedroomde bibliotheekrek ontwerpen

De nieuwe bibliotheek in Lørenskog is ontworpen door architecten Andersen & Flåte en bestaat uit drie lichte en ruime verdiepingen, die nog het best kunnen worden omschreven als een droom voor zowel de bezoekers als het personeel. Toch zijn het vooral de details van de interieurdecoratie en de bibliotheekrekken die een groot verschil maken voor de gebruiker.


De architecten werden uitgedaagd door directeur Berit Bjørkild om haar gedroomde bibliotheekrek te ontwerpen – met legborden die de boeken kunnen ‘verkopen’, net als in boekenwinkels. Op maat gemaakte rekken en verlichting en een uniek interieur maken frontale presentatie van het boek mogelijk. De legborden zijn schuin achteroverhellend geplaatst zodat de boeken frontaal kunnen worden gepresenteerd zonder het risisco dat ze van het rek te vallen.


Bijkomend werd elk legbord enkele centimeters dieper geplaatst dan het onderliggende. Deze combinatie maakt het – samen met de LED verlichting – makkelijker om de collectie te ontdekken. Het visuele aspect is daarbij opmerkelijk geslaagd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws